Bild: Volkswagen

Volkswagen Tiguan eHybrid – Nu beställningsbar

Volkswagen har officiellt lanserat den nya Tiguan eHybrid, en laddhybrid SUV med imponerande kapacitet och tekniska innovationer. Denna modell är nu tillgänglig för beställning i Sverige och kommer i två olika systemeffekter – 204 hk och 272 hk. Den erbjuder en elektrisk räckvidd på upp till cirka 120 km, vilket markant höjer ribban för laddhybridfordon i sin klass.

Den mindre kraftfulla varianten av Tiguan eHybrid, med 204 hk, finns tillgänglig i två utrustningsnivåer: Life och Elegance, med startpriser på 514 900 respektive 574 900 kronor. För dem som söker mer kraft och exklusivitet finns 272 hk versionen i R-Line utrustningsnivån, prissatt från 629 900 kronor. Ett attraktivt alternativ är Tiguan Life eHybrid Edition, som erbjuds för 517 200 kronor och inkluderar extrafunktioner såsom metalliclack och Keyless EasyOpen.

Det som särskiljer Tiguan eHybrid är dess förmåga att erbjuda upp till 120 km räckvidd på enbart el, tack vare ett uppgraderat batteri på 19,7 kWh. Detta gör Tiguan eHybrid till ett praktiskt val för vardagspendling och bidrar till en minskad miljöpåverkan. Förutom eldriften, kan bilen även stoltsera med en kombinerad räckvidd på över 900 km tack vare sin effektiva bensinmotor.

Volkswagens satsning på elektrifiering syns inte bara i den nya Tiguan eHybrids kraft och räckvidd, utan även i dess tekniska utrustning. Bilen är utrustad med funktioner som massagefunktion i ergoActive-stolarna och IQ.LIGHT HD Matrix-strålkastare som tillval. För de som föredrar andra drivmedel, finns Tiguan även som mildhybrid och dieseldriven 4MOTION variant.

Nya Tiguan eHybrid är inte bara en teknisk bedrift utan även en del av Volkswagens bredare strategi att erbjuda ett diversifierat och modernt utbud av SUV:ar. Med detta lanseras den tredje generationen av Tiguan, som redan är en av de mest framgångsrika modellerna globalt för Volkswagen.

Den här lanseringen markerar ett viktigt steg i Volkswagens elektrifieringsresa och erbjuder svenska kunder en balans mellan traditionell och elektrisk mobilitet. Med sin avancerade teknik och imponerande prestanda, är Tiguan eHybrid sannolikt att bli en populär modell på den svenska marknaden.