Bild: Volkswagen

Volkswagen utökar ID.7-serien med fyrhjulsdrift och längre räckvidd

Volkswagen utökar sitt sortiment av eldrivna ID.7-modeller med världspremiären av ID.7 GTX och kommande lansering av flera nya versioner, inklusive ID.7 Pro S. Den nya ID.7 GTX, som utlovar både kraft och stil, kommer att tilltala dem som söker hög prestanda kombinerat med fyrhjulsdrift.

ID.7 GTX: Den Sportiga Nykomlingen

ID.7 GTX är utrustad med två elmotorer som tillsammans levererar en imponerande systemeffekt på 340 hk (250 kW). Denna kombination möjliggör en acceleration från 0 till 100 km/h på endast 5,4 sekunder, vilket gör den till en av de snabbaste elbilarna i Volkswagens sortiment. Med en toppfart som matchar sina prestanda är ID.7 GTX en markör för framtida elektrisk sportighet. Förutom kraft erbjuder ID.7 GTX en anmärkningsvärd räckvidd på upp till 595 km enligt WLTP-standarden, tack vare sitt stora 86 kWh-batteri.

Den elektriska fyrhjulsdriften, känd som 4MOTION, ger stabilitet och säkerhet under alla körförhållanden genom att fördela kraften mellan fram- och bakaxeln. Laddning sker snabbt med DC-snabbladdning upp till 200 kW, vilket möjliggör en 10 till 80 procents laddning på bara 26 minuter under optimala förhållanden.

Design och Utrustning

Visuellt skiljer sig ID.7 GTX genom sin unika GTX-design med nya 20-tums lättmetallfälgar, IQ.LIGHT LED Matrix-strålkastare och belysta Volkswagen-logotyper. Inuti erbjuder GTX-versionen röda kontrastsömmar, en perforerad GTX-inskrift i ryggstöden och en raffinerad inredning med ambientebelysning i 30 olika färger.

Förarassistans och Teknik

Standardutrustningen inkluderar avancerade teknologier som trådlös integration med Apple CarPlay och Android Auto, en head-up display med förstärkt verklighet, och Volkswagens röstassistent IDA med integration av ChatGPT. Bland tillvalen finns Park Assist Pro, som möjliggör fjärrstyrd parkering via smartphone.

ID.7 Pro S: Räckviddsmästaren

För dem som prioriterar räckvidd över allt annat erbjuder de nya ID.7 Pro S-versionerna ett lockande alternativ. Med ett ännu större 86 kWh-batteri kan ID.7 Pro S och ID.7 Tourer Pro S nå en WLTP-räckvidd på upp till 709 km respektive 690 km, vilket gör dem till utmärkta alternativ för långdistanskörning.

Med en maxeffekt på 286 hk (210 kW) erbjuder Pro S-versionerna stark prestanda i kombination med lång räckvidd, vilket gör dem till ideala följeslagare för dagligt bruk såväl som för längre resor. Deras bakhjulsdrivna layout säkerställer smidig och effektiv kraftöverföring.

ID.7 GTX Tourer: Den Kraftfulla Kombin

Den nya ID.7 GTX Tourer erbjuder samma kraftfulla prestanda som ID.7 GTX, men med ett större bagageutrymme på upp till 605 liter, vilket gör den till den starkaste kombibilen från Volkswagen hittills. Med en räckvidd på upp till 585 km och en accelerationstid till 100 km/h på 5,5 sekunder är den ett attraktivt val för familjer och dem som behöver extra lastutrymme utan att kompromissa med prestanda.

Slutsats

Med lanseringen av dessa nya ID.7-modeller fortsätter Volkswagen att stärka sitt elbilsutbud genom att erbjuda en balans mellan hög prestanda och lång räckvidd. GTX-versionerna ger en sportig upplevelse med kraftfull acceleration och sofistikerad design, medan Pro S-modellerna erbjuder imponerande räckvidd och effektivitet. Oavsett val av modell får köparna tillgång till avancerad teknik och elegant design som markerar Volkswagens åtagande att leda utvecklingen inom e-mobilitet.