Konceptbilen ID. Space Vizzion är kombiversionen av den bil som kommer att lanseras under nästa år.

Volkswagen visar upp elkombin som inte finns

Volkswagen visar upp konceptbilen ID. SpaceVizzion på eCarExpo, något så ovanligt som en elbil med kombikaross.

Elbils- och solelmässan eCarExpo i Göteborg i december bjuder inte bara på premiärvisningar av helt nya elbilar. Hit kommer också bilar som inte ens tillverkas ännu. Ett exempel är Volkswagen som visar konceptbilen ID. SpaceVizzion. Något så ovanligt som en elbil med kombikaross.

Göteborg håller på att bli ett verkligt elbilsnav. Det märks inte minst på intresset för Göteborgsupplagan av elbilsmässan eCarExpo – som i år även är en solelsmässa. Allt fler tillverkare väljer Göteborg som plats för sina premiärer. Volkswagen – som med sin ID.4 toppar elbilslistan i Sverige – går ett steg längre och väljer att visa en bil som inte ens finns… konceptbilen ID. Space Vizzion. En konceptbil är en bil som byggts i bara ett, eller ett fåtal, exemplar för att visa marknaden vad som är på gång.

– Konceptbilen ID. Space Vizzion är kombiversionen av den bil som kommer att lanseras under nästa år och den blir ett viktigt tillskott till vårt elbilsprogram.” säger Sofia Granfors, Head of E-mobility på Volkswagen Sverige.Med tanke på den svenska kärleken till kombibilar och det faktum att mer än 35 % av alla sålda bilar i oktober i Sverige var elbilar, så känns det som om detta är en bil som kommer att väcka en hel del begär på eCarExpo. Och en hel del frågor om ”när kommer den?”.