Bild: Volkswagen

Volkswagens nya elkombi ID.7 Tourer gör entré

Volkswagen expanderar sin elbilsflotta med lanseringen av ID.7 Tourer, en ny modell i den övre mellanklassen som representerar en milepel för företaget. ID.7 Tourer, som är en av de första helt eldrivna kombibilarna i denna klass, förväntas göra ett betydande intryck på marknaden med sin unika blandning av stil, räckvidd och utrymme.

Denna nya kombi utmärker sig med sitt generösa utrymme, med plats för fem personer och upp till 605 liter bagagekapacitet, vilket kan utökas till 1 714 liter när bara två personer befinner sig i bilen. Detta gör ID.7 Tourer till ett attraktivt alternativ för familjer och långresenärer, som kräver både utrymme och komfort.

Vad gäller räckvidd, kommer ID.7 Tourer att erbjudas med två batteristorlekar. Den större versionen beräknas nå en imponerande räckvidd på upp till cirka 685 km, vilket placerar den i toppen av segmentet för eldrivna fordon.

Komfort är ett annat fokusområde för ID.7 Tourer. Modellen är utrustad med nyutvecklade funktioner som automatisk klimatanläggning och ergoActive-säten med tryckpunktsmassage och klimatisering, vilket ger en förstklassig upplevelse under körning. Ett innovativt tillägg är den nya Wellness-appen, som integrerar olika funktioner för att öka välbefinnandet under färden.

ID.7 Tourer utmärker sig även designmässigt. Den har en unik bakdel som skiljer sig från ID.7, med en lång taklinje och en sluttande bagagelucka som ger ett distinkt och kraftfullt uttryck. Modellen är också utrustad med avancerade ljusfunktioner som LED Matrix-strålkastare och en dynamisk LED-ljuslist.

Produktionen av ID.7 Tourer kommer att ske vid Volkswagens toppmoderna elbilsanläggning i Emden, Tyskland. Förhandsförsäljningen i Europa är planerad att starta under det första kvartalet, med en officiell lansering runt halvårsskiftet.

Sammanfattningsvis representerar ID.7 Tourer en betydande utveckling inom elbilsmarknaden, med sin kombination av räckvidd, utrymme och komfort. Den förväntas bli en populär modell, särskilt i Sverige, där efterfrågan på rymliga och effektiva elbilar är stor. Volkswagens satsning på denna modell visar deras engagemang för en hållbar framtid och deras förmåga att tillgodose marknadens behov.