Volvo XC40 Recharge P8 AWD i Glacier Silver. Foto: Volvo

Volvo Cars lanserar nya, helelektriska Volvo C40 Recharge

Framtiden för Volvo Cars är elektrisk och nya Volvo C40 Recharge är det senaste beviset på företagets ambition om en framtid med noll utsläpp.

C40 Recharge har alla fördelar som en SUV men med en lägre och mer strömlinjeformad design. Baserad på fordonsplattformen CMA är den historiens första Volvomodell som designats för att vara enbart elektrisk.

Efter introduktionen av XC40 Recharge och nu C40 Recharge kommer Volvo Cars under de kommande åren att rulla ut flera ytterligare elmodeller.

Volvo har som mål att 50 procent av företagets globala försäljning redan 2025 ska utgöras av elbilar. Resterande 50 procent ska utgöras av hybrider. År 2030 planerar företaget att varje bil som säljs ska vara helelektrisk.

– C40 Recharge representerar Volvos framtid och visar vart vi är på väg”, säger Henrik Green, chief technology officer. -Den är helelektrisk, endast tillgänglig online med ett bekvämt care-paket och kommer att finnas tillgänglig för snabb leverans. Det har aldrig varit så attraktivt att skaffa en ny Volvo.

Baksidan på C40 Recharge har en slående design som passar väl ihop med den nedre taklinjen, medan den nya frontdesignen introducerar ett nytt ansikte för elektriska Volvobilar och inkluderar strålkastare med toppmodern pixelteknik.

Inuti C40 Recharge har kunden den höga sittposition som de flesta Volvoförare föredrar och bilen kommer i en rad olika färg- och dekoralternativ som är unika för modellen. Den är också den första Volvomodellen som är helt läderfri.

Precis som XC40 Recharge kommer C40 Recharge med ett av de bästa infotainmentsystemen på marknaden, utvecklat tillsammans med Google och baserat på operativsystemet Android. Det ger kunden tillgång till inbyggda Google-appar och -tjänster, till exempel Google Maps, Google Assistant och Google Play Store*.

Obegränsad data möjliggör överlägsen uppkoppling och i C40 Recharge görs programvaruuppdateringarna trådlöst. På så sätt kommer bilen bara att bli bättre med tiden.

Framdrivningen utgörs av dubbla elmotorer, en på framaxeln och en på bakaxeln, vilka drivs av ett 78 kWh-batteri som kan snabbladdas till 80 procent på cirka 40 minuter*. Den förväntade räckvidden på cirka 420 km* förväntas även den förbättras med tiden via trådlösa programvaruuppdateringar.

Som meddelats tidigare idag kommer helelektriska C40 Recharge endast att vara tillgänglig online. I linje med ambitionenom  att minska komplexiteten och fokusera på attraktiva, förvalda varianter har Volvo Cars drastiskt förenklat C40 Recharge utbudet.

Kunden får en ny C40 Recharge med ett bekvämt care-paket innehållandes sådant som service, garanti, vägassistans samt försäkrings- och hemladdningsalternativ*.

C40 Recharge går till produktion i höst och kommer att byggas tillsammans med XC40 Recharge i Volvo Cars fabrik i Gent, Belgien.

  • De alternativ som beskrivs kan vara tillvalsutrustning. Fordonsspecifikationer och det exakta kunderbjudandet kan variera från ett land till ett annat, eller inte (ännu) vara tillgängligt på alla marknader.
  • Laddningstiderna beror på faktorer som utomhustemperatur, aktuell batteritemperatur, laddningsutrustning, batteriförhållanden och bilens skick.
  • Räckvidd enligt den realistiska WLTP-körcykeln som genomförs under kontrollerade förhållanden. Den faktiska räckvidden kan variera. Siffrorna baseras på det preliminära resultatet. Slutlig fordonscertifiering väntar.