Würth har tidigare lanserat ett koncept med produkter för el-bilsverkstäder, nu utökas det med en portabel elbilsladdare, Juice Booster 2.

Würth presenterar en ny portabel elbilsladdare – Juice Booster 2

För snart ett år sedan lanserade Würth Svenska ett helt koncept med produkter för el-bilsverkstäder, nu fylls produktutbudet på med en portabel elbilsladdare, Juice Booster 2. Det går att ladda alla typer av el-bilar med den och eftersom den är portabel kan man med lätthet ta den till bilen, istället för att ta bilen till en el-stolpe.

– Den stora fördelen med denna är att verkstäderna kan ladda bilarna där de står istället för att behöva flytta el-bilen till en station. Den har också en IP67-klassning vilket innebär att den kan ligga ute i både regn och snö utan att ta skada, berättar Henrik Lord produktchef på Würth och ansvarig för produktsortimentet inom E-mobility.

Sedan tidigare har Würth el-bilsladdare i sortimentet, men den stora fördel med nyheten Juice Booster 2 ska också vara att den är robust och klarar både att dras i grus och även stor påverkan.

– Det här är en rejäl laddare och tack vare utformningen i aluminium så klarar den av stor påfrestning. Den skulle till och med klara av att bli överkörd av 3 ton och fortfarande klara sig. IP67-klassningen ihop med att den är robust gör den verkligen unik. Kombinationen gör den till en extremt komplett laddare, fortsätter Henrik.

Det går att ladda alla typer av el-bilar med Juice Booster 2, laddaren känner av hur mycket ström den kan ta från uttaget och hur mycket ström bilen kan ta emot enligt Würth . Självklart kan man också välja om man vill ha en lägre laddning.

– För en mindre bilverkstad som inte har så många el-bilar så är denna verkligen bra. Man kan komma ifrån kostnaden för installation av el-stolpar. Det finns också tillhörande adaptrar så att den går att använda i alla typer av uttag, säger Henrik.

Juice booster  ska klara av upp till 22 kw vilket gör att den är rustad inför framtidens el-bilar, man får helt enkelt en el-bilsladdare som du kan ha en lång tid framöver. Andelen el-bilar på marknaden ökar och kraven på utrustningen blir högre, med en Juice Booster är man rustad för att klara av det.Würths satsning på e-moblitiy blir genom tillskottet av Juice Booster 2 ännu mer komplett. Sedan tidigare finns verktyg för el-bilar, personligt skydd m.m. I och med lanseringen av Juice Booster menar Würth att de blir en komplett partner för att hjälpa verkstäder i hanteringen av el-bilar.

–Alla verkstäder bör ha en Juice Booster, el-bilar på verkstäderna kommer att bli en vanligare syn framöver och med vår produkt får man en oerhört komplett laddare, avslutar Henrik Lord.