Karin Valente, Regionchef Würth berättar om satsningen på E-mobility. Foto: Würth

Würth vill göra verkstäder redo för arbete med el- och hybridfordon

Hösten 2020 lanserade Würth konceptet E-mobility som syftar till att hjälpa kunder att bli redo för arbete med el- och hybridfordon. Karin Valente är Regionchef på Würth och ansvarig för den E-mobilitygrupp som satts samman för att ta utveckla sortimentet och för att föra ut det på marknaden.

Varför är e-mobilitet ett så viktigt område?

Jo, det är ganska enkelt, ungefär var tredje bil som rullar ut från bilhandlaren är en el- eller laddhybrid. Dessa bilar kommer att behöva service och de kommer att dyka upp på våra skadeverkstäder. Det gäller att ha rätt utrustning i verkstaden för att kunna ta emot de här bilarna.

Konceptet lanserades i höstas – vad händer nu?

Vi har satt ihop en grupp som jobbar proaktivt med att utveckla sortimentet och konceptet. Där ingår det produktspecialister inom både personligt skydd och området elbil men också specialistsäljare med inriktning på fordonsdiagnostik.

Alla våra säljare har också erbjudits en e-mobilityutbildning. Det är en jättebra utbildning där de får kunskap i allt från hur en el-bil fungerar, vilka typer det finns och vilka produkter som är kopplade till olika steg i reparationen. Efter utbildningen har våra säljare god kunskap inom e-mobilitet och våra kunder kan känna sig trygga med att de kan fråga oss.

Vad säger kunderna?

Vi för en tät dialog med våra kunder, och många är väldigt glada över att vi driver dessa frågor. De står inför nya utmaningar och är glada över att ha oss som partner inom detta. Det är väldigt olika hur långt kunderna kommit när det gäller e-mobilitet. Vissa vet precis vad de behöver och kan ge oss bra input, medan andra tycker att det här är svårt och kanske till och med undviker det för att de saknar kunskap. Vi vill få igång en dialog med alla kunder, för vi vet att det är något man inte kan ducka för. Förr eller senare kommer alla verkstäder att behöva vara rustade för att ta emot el- och laddhybrider.

Vilka tips har du till fordonsverkstäder som vill komma igång?

1. Fråga din säljkontakt på Würth.Ta del av vår kompetens och våra resurser. Vi täcker upp så mycket inom det här och vi vill bli er partner. Vi vill också ha input så att vi kan tillmötesgå er och ta fram det sortiment som efterfrågas.

2. Ta en titt på vår hemsida!Jag tycker också att du ska ta del av våra guider på hemsidan. Vi har skapat en el-bilsguide där du på ett pedagogiskt sätt se alla produkter inom sortimentet. Och på vår sida för E-mobility hittar du filmer, broschyr att ladda ner och annan nyttig info.

3. Sätt dig in i området!Det ska inte behöva hända något för att det här ska bli ett prioriterat område – se till att förse dig med vad ni behöver för att kunna göra service och reparationer på ett säkert sätt.

Vad händer framöver?

Nu är det fullt fokus på kunddialog. Vilka utmaningar står ni inför? Och hur kan vi hjälpa er? Våra produktspecialister har också bevakning och tittar ständigt på nya produkter som kommer. Här har vi en styrka i att tillhöra en global koncern och kan samla på oss kunskap och erfarenhet från andra länder. Vi har satt samman ett sortiment i framkant, men vi nöjer oss inte där, vi vill utveckla det vidare för att möta efterfrågan.