Bild: Xpeng

XPENG Integrerar ACCESS Infotainment

XPENG, den innovativa elbilstillverkaren, har valt infotainmentlösningen ACCESS Twine™ for Car (Twine4Car) för inbyggd underhållning (IVI) i deras nya serie elbilar. Lösningen, som kommer att erbjuda appar och spel, inklusive framstående streamingtjänster, kommer först att finnas tillgänglig i den helt elektriska XPENG P7-sedanen som levereras i Sverige i sommar.

Twine4Car-plattformen, som är känd för sina banbrytande lösningar inom fordonsinnehåll och app-tjänster för ansluten bilunderhållning, kommer att bidra till att höja XPENG:s underhållningserbjudande till en ny nivå. Via Twine4Car App Store kommer förare och passagerare att kunna njuta av ett brett utbud av underhållningsappar som kan användas vid parkering eller laddning av fordonet.

– Vi vill erbjuda våra europeiska förare en ny nivå av sofistikering och enkelhet genom att använda en mer genomtänkt inställning till mobilitet, säger Eric Xu, VP International Markets, XPENG.

Twine4Car fungerar som ett centralt nav för alla fordonsbaserade tjänster, vilket ger förarna tillgång till ett brett utbud av appar, TV-tjänster, spel och VOD-erbjudanden för XPENGs elbilar. Funktionerna inkluderar en dedikerad hybrid in-car-appbutik (HTML5 och nativ), stöd för Android-appar, Sync Play för synkroniserad uppspelning på flera enheter, och föräldra-/fjärrkontroll för att ge föräldrar kontroll över vilket innehåll deras barn konsumerar.

– Vår unika förmåga att erbjuda ett IVI-system utformat för nästa generations bilar gör det möjligt för XPENG att erbjuda nya underhållningsupplevelser åt sina förare, säger Masahiro Aono, VD för ACCESS Europe. Oavsett om det är förare som vill strömma sin favoritmusik och poddar, eller passagerare som vill titta på sina favoritvideor och få tillgång till sina favorit sociala medieplattformar, ser vi fram emot att möjliggöra anslutna underhållningsupplevelser som matchar skönheten och kvaliteten hos XPENGs spännande nya elbilar.

Befintliga XPENG-ägare kommer också att kunna uppgradera sina bilar med Access’ Twine4Car IVI genom en mjukvaruuppdatering.