Bild: XPENG P7

XPENG P7 får toppbetyg i Euro NCAP:s säkerhetstester

XPENG P7 får fem stjärnor i Euro NCAP:s senaste testomgång. Bilen är XPENGs första på den europeiska marknaden och utmärkelsen är biltillverkarens första femstjärniga säkerhetsbetyg av en internationell modell sen 2023 års strängare testförfarande implementerades. 

Den kinesiska elbilstillverkaren XPENGs model P7 tilldelas ett femstjärnigt säkerhetsbetyg i 2023 års Euro NCAP-tester. Euro NCAP-testerna bedöms som ett av världens mest omfattande säkerhetstester och kan mer eller mindre betraktas som en måttstock för bilars säkerhet. Testernas uppdaterade protokoll för 2023 omfattas av ännu komplexare säkerhetsscenarier än tidigare år.

– Att motta ett femstjärnigt betyg från Euro NCAP visar på vårt åtagande att möta och överträffa våra europeiska kunders behov, säger Brian GU, Vice Ordförande och Co-President på XPENG. Genom att uppfylla 2023 års tests högre standarder visar XPENG P7 verkligen prov på vår teknologis styrka och imponerande prestanda, fortsätter Brian Gu.

Omfattande säkerhetsfunktioner

XPENG P7:s kaross består av robusta material, så som höghållfast stål, för förbättrat skydd mot kollisioner. Fronten av bilen är utformad för att absorbera betydande mängder energi och skydda förare och passagerare vid kollision. En avancerad flex- och slitningsteknologi bidrar även till en övergripande energiabsorption i hela fordonet.

XPENG P7 levereras med XPILOT Safety som standard, beståendes av 14 aktiva säkerhetsfunktioner, inklusive kollisionsskydd framifrån, från sidan och bakifrån. Passiva säkerhetsfunktioner inkluderar SCM-bromsning (Secondary Collision Mitigation), som är utformad för att förhindra ytterligare kollisioner efter en första kollision och autonom nödbromsning (AEB), som automatiskt bromsar om den känner av en potentiell kollision.