Bild: Mekonomen/Zeekr

Zeekr lanserar roadshow med Mekonomen

Zeekr, tillverkaren av premiumelbilar, tar ett nytt steg i sin expansion i Sverige genom att lansera en omfattande roadshow i samarbete med Mekonomen. Denna turné är planerad att göra stopp vid olika Mekonomens butiker runt om i landet, med start i Norrköping den 11–12 april.

Under 2023 öppnade Zeekr sitt första europeiska Zeekr Center och elbilsverkstad i Stockholm. Expansionen fortsätter nu genom partnerskapet med MEKO, vilket representerar Mekonomen i Norden. Genom detta samarbete blir utvalda Mekonomen-verkstäder, under varumärkena MECA och Mekonomen, auktoriserade att erbjuda servicetjänster till Zeekr-ägare, inklusive underhåll, reparationer och garantiärenden.

Roadshowen är ett strategiskt drag från Zeekr för att direkt engagera både nuvarande och potentiella kunder, samt att visa upp tillgängligheten av service genom Mekonomens nätverk. Denna närvaro i lokala Mekonomen-butiker ger en utmärkt möjlighet för bilentusiaster och allmänheten att lära känna Zeekrs fordon ur nära håll.

Patrik Nordström, Brand & Activation Manager på Mekonomen, understryker värdet av detta samarbete: “Vi ser att Mekonomens kunder är en målgrupp som kommer intresseras av en bil från Zeekr. Dessutom kommer ju ägarna till en Zeekr-bil att kunna serva den hos utvalda Mekonomen-verkstäder. Så för oss var upplägget självklart.”

Det första eventet på Mekonomen i Norrköping, beläget på Smedbygatan 3, kommer att vara indelat i två dagar, där den första dagen riktar sig till företagskunder och den andra till konsumenter. Besökare kommer att ha möjlighet att provköra Zeekrs fordon och få en första titt på vad dessa moderna elbilar har att erbjuda.

Samtliga datum och platser för roadshowen kommer att meddelas löpande genom Zeekrs och Mekonomens sociala mediekanaler. Detta initiativ markerar en viktig milstolpe i Zeekrs etablering på den svenska marknaden och deras satsning på tillgänglig och bekväm service för sina kunder.