Bild: BYD

BYD SEAL U: En ny elektrisk SUV

BYD, en ledande tillverkare av nyenergifordon, utökar sin produktportfölj i Europa med den helt nya BYD SEAL U. Den här helt elektriska SUV:en i D-segmentet är designad för att vara en rymlig, praktisk, säker och bekväm familjebil, fullpackad med avancerad teknik. SEAL U, som är den tredje medlemmen i BYD:s Ocean Series, erbjuder två utrustningsnivåer, var och en med sin egen unika drivlinjekonfiguration och enastående prestanda.

Bilens hjärta är det unika, koboltfria BYD Blade Battery, som sätter nya standarder för säkerhet, hållbarhet, stabilitet och energitäthet. Detta batteri erbjuder en räckvidd på upp till 500 km, vilket ger förare och passagerare trygghet på vägen. Den intelligenta cockpit-upplevelsen är ansluten och har ledande underhållningssystem, inklusive fjärrfunktioner via BYD-appen.

BYD SEAL U:s säkerhet är av högsta klass, vilket bekräftas av ett femstjärnigt betyg från Euro NCAP. SUV:en kommer att vara tillgänglig i Sverige från mars 2024, och priser kommer att presenteras inom kort.

SEAL U är en del av BYD:s satsning på att elektrifiera hela sin Transit-familj i Europa. Förutom SEAL U inkluderar detta E-Transit, E-Transit Custom och E-Transit Courier. SEAL U:s drivlinjekonfiguration kombinerar en 1,5-liters EcoBoost-bensinmotor med ett högspänningsbatteri och en elmotor, vilket ger en total effekt på 150 hk och 350 Nm vridmoment.

Förutom prestanda har BYD lagt stor vikt vid bilens design och funktionalitet. Den X-formade fronten och U-formade strålkastarna skapar en slående identitet för Ocean Series. Interiören erbjuder en premiumkänsla med högkvalitativa material och avancerad teknik, inklusive stora digitala skärmar och intuitiv pekskärmshantering.

När det gäller praktikalitet erbjuder SEAL U rymlighet och komfort med stor benutrymme och en tyst kabinupplevelse. Baksätet kan fällas ner för att öka lastvolymen från 552 till 1 440 liter, och bilen är utrustad med USB-portar och trådlös laddning för två smartphones.

BYD:s SEAL U är ett bevis på företagets engagemang för att erbjuda hållbara och högteknologiska transportlösningar. Med dess kombination av design, komfort, säkerhet och teknik är SEAL U redo att möta behoven hos europeiska familjer som söker en elektrisk SUV.