På eCarExpo i Stockholm den 2-4 februari visas den stora lyxsuven Cadillac Lyriq upp för hela Sverige. Bild: eCarExpo

Cadillac gör elektrisk entré på eCarExpo

Cadillac återlanseras i Sverige och Europa som elbilsmärke med stora lyxsuven Lyriq, som gör nordeuropeisk mässpremiär på eCarExpo i Stockholm.

Cadillac, ett av världens mest erkända bilmärken, tar ett markant steg in i framtiden och den elektriska eran genom en återlansering i Sverige och övriga Europa, med särskilt fokus på den nordiska marknaden. Det klassiska amerikanska bilmärket är känt för sina stora och lyxiga fordon och har valt att behålla dessa kärnvärden även i övergången till eldrift. Den nordeuropeiska mässpremiären sker på eCarExpo i Stockholm, den ledande elbilsmässan i regionen, där den nya stora lyxsuven Cadillac Lyriq kommer att visas upp för första gången i Sverige.

Den första elbilen från Cadillac, Lyriq, är en rymlig och kraftfull crossover med en längd på över fem meter och fyrhjulsdrift. Den har två elmotorer som tillsammans genererar imponerande 530 hästkrafter. Lyriq lovar inte bara kraft och lyx utan också en betydande räckvidd på upp till 53 mil per laddning och en dragkapacitet på cirka 1 600 kg, vilket gör den till en mångsidig följeslagare för såväl stadsliv som äventyr. Med ett startpris på ungefär 906 700 kronor positionerar sig Lyriq i det högre segmentet av marknaden, där den erbjuder en kombination av traditionell Cadillac-lux, modern teknologi och miljövänlig eldrift.

Återlanseringen av Cadillac som elbilsmärke i Sverige är en del av en större trend där etablerade biltillverkare omvärderar och anpassar sig till en framtid med elektrifiering. Med introduktionen av Lyriq på eCarExpo väntas Cadillac inte bara återuppväcka intresset för märket utan också etablera sig som en seriös aktör inom det växande segmentet av elektriska lyxbilar. Den svenska marknaden, med sin starka inriktning på hållbarhet och teknik, ses som en idealisk startpunkt för detta nya kapitel i Cadillacs historia.