Bild: Recharge

Gratis elbilsladdning på McDonald’s i Ljungby och Ystad

Det blev en superladdhelg på McDonald’s i Ljungby och Ystad med gratis elbilsladdning när Recharge satte kraftrekord för supersnabbladdning där. Erbjudandet gällde från fredag 22 oktober till måndag morgon den 25 oktober.

Recharges laddnätverk har hittills laddat effekt motsvarande 172 resor till månen tur och retur. Och med vår accelererande utrullning av supersnabbladdare har vi snart laddat en resa till Mars tur och retur i motsvarande effekt.

Tre stycken 225kW supersnabbladdare med sex laddplatser gör McDonald’s i Ljungby i särklass den kraftfullaste laddstationen i hela Ljungby kommun, och i Ystad blir det också effektrekord för supersnabbladdning. Det tioåriga samarbete mellan Recharge och McDonald’s har nu växt så mycket att vi kan erbjuda enkel, snabb och lättillgänglig elbilsladdning på 58 McDonald’s runt om i landet, nu med de sex första supersnabba laddplatserna i Ljungby och de två första i Ystad.

–Vi ser ett skifte mot att fler bilköpare väljer rena elbilar istället för laddhybrider. I september valde var tredje bilköpare rena elbilar och dessa betjänas bäst av snabb- och supersnabbladdning. Vi har varit tidigt ute i marknaden med publik snabbladdning på McDonald’s restauranger. Nu följer vi upp med nya generationens supersnabbladdare för alla nya och kommande generationer elbilar. Det vill vi såklart fira med våra gemensamma kunder och erbjuda gratis laddning, säger Maria Brant chef för Recharge Sverige.

Recharge vill göra det enklare att ladda och har ett öppet laddnätverk. Flera populära laddleverantörer erbjuder smidiga laddtjänster som Easypark, Fortum Charge & Drive, Plugsurfing och Volkswagens, Mercedes och Hyundais integrerade tjänster. För de som hellre vill, går det att betala med kort eller sms.

– Fler och fler av våra gäster kör elbil och på de nya kraftfulla supersnabbladdarna i Ljungby kan kunderna ladda de flesta elbilsmärkena på under 30 minuter. Så nu kan både bil och familj vara fulladdade på samma tid hos oss och det vill vi gärna fira med våra kunder, som nu får en fin chans att pröva riktigt snabb laddning av sina elbilar, säger Patrik Hjelte ägare av McDonald’s Ystad.