Euro NCAP har meddelat att ORA är ”Best-in-class” i kategorien ”Small Family Cars”. Bild: ORA

ORA säkrast i klassen

Euro NCAP har har utsett ORA till ”Best-in-class” i kategorien ”Small Family Cars”. ORA fick högsta poäng under 2022 och tilldelas 5-stjärnor.

– Just nu introduceras flera nya elbilsmärken på den europeiska marknaden. Utöver detta fortsätter redan etablerade bilmärken att presentera nya elbilsmodeller så det är gott om konkurrens. Men vi på ORA visar att det gäller att vara väl förberedd om man vill konkurrera på den hårda europeiska bilmarknaden. Vår ORA är en elbil som är enkel, kul och framför allt väldigt säker. Det säger Linda Ungh, marknadschef för ORA Sverige.

Enligt Euro NCAP har 2022 varit ett av deras mest hektiska år hittills och de har sett flertalet nya biltillverkare och mycket ny teknik.

Det är uppenbart att ett bra Euro NCAP-betyg ses av biltillverkarna som avgörande för framgång i Europa. Detta kan bara innebära bättre säkerhetsutrustning och säkrare bilar för europeiska konsumenter överallt. Det säger Michiel van Ratingen, Euro NCAP:s generalsekreterare.

ORA är en ny elbil som redan sålt bra före lanseringen och som har bilar för omgående leverans.

ORA har en design som sticker ut interiört, men kanske framför allt exteriört. En färgsprakande uppvisning i design, enkelhet och säkerhet.

Lanseringsmodellen ORA 300 PRO har plats för 5 personer, har ett rymligt baksäte, hög standardutrustning och fylld med massor av sköna, smarta funktioner.