27.-29. Oktober är det återigen dags för den stora elbilsmässan, eCarExpo, i Bella Center. I år är den mer än dubbelt så stor som förra året och inte mindre än 23 elbilsmärken kommer att visa upp sina bilmodeller. Bild: eCarExpo

eCarExpo återkommer till Bella Center

Årets största elbilsutställning, eCarExpo, återkommer i Bella Center mellan den 27:e och 29:e oktober, med fler än 23 elbilsvarumärken som är redo att visa upp sina senaste modeller. Dessutom kommer nästan alla varumärken att erbjuda testkörningar på plats, vilket ger besökarna en unik chans att uppleva de senaste innovationerna i elbilsvärlden.

Den snabba utvecklingen på elbilsmarknaden har gjort det svårt att hålla koll på alla nya bilar och modeller som lanseras. Men på eCarExpo, som i år är mer än dubbelt så stor som förra året, får besökarna möjligheten att se och provköra fordon från över 20 tillverkare under ett och samma tak.

“Vi hade över 12 000 besökare under de tre dagarna förra året,” säger Camilla Messer Thomsen, landschef för eCarExpo Danmark. “Nu har vi mer än fördubblat utställningsområdet till 20 000 kvadratmeter och det är verkligen fullpackat överallt!”

De 23 varumärken som kommer att vara närvarande inkluderar traditionella bilmärken från Europa, USA, Japan och Korea, samt ett antal kinesiska tillverkare, inklusive det helt nya märket Zeekr som kommer att ha sin skandinaviska premiär på mässan.

Pröva På Körning

Besökare kommer att ha en unik möjlighet att provköra de nyaste modellerna. “För närvarande ser det ut som att det kommer att finnas över 45 olika modeller att testköra,” tillägger Thomsen.

Professionell Transport i Fokus

Parallellt med eCarExpo kommer eComExpo också att äga rum i Bella Center (26-27 oktober), en utställning som fokuserar på hållbar och elektrifierad transport. Här kommer tunga aktörer som Volvo, Scania och Mercedes-Benz att presentera sina tunga eldrivna lastbilar, medan andra tillverkare kommer att visa upp eldrivna skåpbilar och arbetsmaskiner. Besökare med lastbilskörkort kommer även att ha möjlighet att provköra en elektrisk lastbil.

Biljetter till eCarExpo den 28-29 oktober kostar 145 DKK inklusive avgift, och barn under 15 år har fri entré i sällskap med en vuxen. Fredagen den 27:e oktober är avsedd för branschfolk, inklusive företag, kommuner och regioner, och biljetterna inkluderar även tillträde till eComExpo.

Mer information och biljetter finns på eCarExpo:s hemsida.