Idag är det säljstart för helt nya Mercedes-Benz E-Klass i Sverige. Bild: Mercedes-Benz

Nya Mercedes-Benz E-Klass

Idag markerar en betydande milstolpe för Mercedes-Benz i Sverige, med säljstarten för den helt nya E-Klassen. Med nio olika modeller att välja mellan, erbjuder det ikoniska bilmärket något för varje bilentusiast.

Sedanversionen av den nya generationen E-Klass börjar på 559 900 kronor, medan kombiversionen har ett startpris på 589 900 kronor. Kombimodellerna kostar genomgående 30 000 kronor mer än motsvarande sedanmodeller.

För dem som föredrar bensindrivna alternativ, erbjuder instegsmodellen E 200 en 204 hk motor och ett pris som börjar på 559 900 kronor. Dieselalternativet E 220 d på 197 hk startar istället på 579 900 kronor, och för dem som är intresserade av laddhybrider, finns E 300 e med en systemeffekt på 313 hk till ett startpris på 657 900 kronor.

Den nya generationen av Mercedes-Benz E-Klass, som tidigare presenterades i år, kommer att levereras i sex sedaner och tre kombimodeller. Med bränsleförbrukningen som varierar från 0,5 – 7,3 l/100 km beroende på modell, finns det alternativ som passar både miljömedvetna förare och dem som söker prestanda.

De första exemplaren av denna exklusiva serie beräknas levereras till hösten, och med tanke på märkets långa tradition av kvalitet och innovation, är förväntningarna höga.

För mer information om specifikationer och tillgänglighet, besök din lokala Mercedes-Benz-återförsäljare eller Mercedes-Benz officiella webbplats.