ID.3 tog täten i november. Foto: Volkswagen

Volkswagen ID.3 – den mest registrerade elbilen i Sverige i november

Volkswagens nya elbil ID.3 var den klart mest nyregistrerade elbilen på den svenska marknaden i november. Det visar statistik från BIL Sweden. Volkswagen var också det bilmärke som registrerade flest helt eldrivna bilar.

Volkswagen registrerade 840 nya elbilar på den svenska marknaden i november, varav 773 exemplar av ID.3, 48 exemplar av e-Golf och 19 exemplar av e-up!. Det gjorde Volkswagen till det största elbilsmärket för månaden och ID.3 intog förstaplatsen bland alla elbilar.

Dessutom registrerade Volkswagen 968 nya laddhybrider: 696 exemplar av Passat GTE och 272 exemplar av Golf GTE.

Totalt sett registrerade Volkswagen 4 411 nya personbilar i oktober, varav 1 808 elbilar och laddhybrider. Det motsvarar en procentandel på 41 % laddbara bilar.

– Den trend vi såg i oktober fortsätter nu i november. Framgångarna för ID.3 är tydliga och vi håller ställningarna som etta vad gäller laddbara bilar. Det känns väldigt lovande inför framtiden, inte minst eftersom vi har så mycket på gång inom detta område. Dock är det mycket oroande att regeringen nu föreslår omfattande skatteförändringar som, om de genomförs, kommer att få negativa effekter på den omställning mot eldrift som fått en så bra start, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Volkswagen har flera nya laddbara bilar på gång. Nästa modell i den nya eldrivna ID.-familjen, SUV:en ID.4 med en räckvidd på upp till 52 mil, går redan att beställa. Försäljningen har även startat för de nya laddhybriderna Tiguan eHybrid, Arteon eHybrid, Arteon Shooting Brake eHybrid och Touareg R.