Bild: Audi

Audi Q6 e-tron och SQ6 e-tron: Framtidens elbilar nu tillgängliga

Audi tar ett stort steg framåt i elbilsvärlden med lanseringen av de nya modellerna Audi Q6 e-tron och SQ6 e-tron. Dessa teknikspäckade elbilar, nu tillgängliga för beställning, markerar en viktig utveckling i Audis elbilsportfölj och lovar att leverera en unik kombination av prestanda, komfort och hållbarhet.

Grunden för dessa nya modeller är den banbrytande PPE-plattformen som erbjuder både snabb laddning med ett 800-voltssystem och en imponerande räckvidd på upp till 623 km. För att underlätta valet för kunderna, presenterar Audi tre välutrustade modellversioner redan från start: Proline, S line och S line Selection, med Proline som förväntas bli storsäljaren.

Audi Q6 e-tron, tillgänglig med quattro fyrhjulsdrift, kommer med ett 100 kWh batteri som erbjuder en räckvidd på upp till 623 km och en systemeffekt på 285 kW (388 hk). Dess sportigare variant, SQ6 e-tron, ger en ännu mer kraftfull upplevelse med 380 kW (516 hk) och en räckvidd på upp till 591 km enligt WLTP. Båda modellerna representerar Audis engagemang för elektrifiering och är en del av en större offensiv för att utöka deras elbilsutbud.

För att möta kundernas varierande behov planerar Audi att även lansera två bakhjulsdrivna versioner av Q6 e-tron. En av dessa kommer att fokusera på räckvidd medan den andra blir en mer prisvänlig instegsmodell med ett 83 kWh batteri.

All produktion av Q6 e-tron och SQ6 e-tron äger rum vid Audis huvudkontor i Ingolstadt, där produktionen är nettonollutsläpp sedan 1 januari 2024. De första leveranserna av dessa banbrytande elbilar är planerade till sommaren 2024.

Audi Q6 e-tron och SQ6 e-tron erbjuder en rad avancerade funktioner och utrustning som standard, inklusive 18-tums aluminiumfälgar, adaptiv farthållare, Audi connect Infotainment & Navigation och mycket mer. Den grundläggande versionen är prissatt till 885.000 kr, medan Proline-versionen med ytterligare utrustning kostar 899.000 kr. För den som söker en ännu högre nivå av komfort och teknik finns S line och S line Selection, samt Audi SQ6 e-tron med priser som börjar på 939.000 kr respektive 1 049 000 kr och 1.123.400 kr.

Dessa nya modeller symboliserar Audis ambitiösa mål att leda elektrifieringen inom bilindustrin, och kombinerar miljömedvetenhet med den prestanda och lyx som förknippas med märket. Audi Q6 e-tron och SQ6 e-tron är mer än bara bilar; de är flaggskepp som visar framtidens riktning för personbilsmarknaden.