Bild: Bilia

Bilia tecknar avtal med XPENG för svenska marknaden

Bilia har tecknat avtal med XPENG avseende försäljning av nya bilar samt serviceverksamhet för XPENG-bilar i Sverige. Samarbetet med XPENG avseende försäljning av nya bilar kommer att bedrivas i form av ett agentavtal.

Försäljning och serviceverksamhet kommer i ett första steg att etableras i Stockholm och därefter i Göteborg och Malmö. Dessa tre etableringar planeras ske under 2022. Under de kommande åren är intentionen att sälja XPENG-bilar på fler platser i Sverige. Vid säljstart för XPENG i Sverige kommer en bilmodell att lanseras, för att framöver följas av fler bilmodeller.

Avtalet är villkorat tills den 1 mars 2022 för XPENG:s formella godkännande av Bilia i sin roll som ny samarbetspartner till XPENG.

XPENG Motors grundades 2015 och är börsnoterade i USA. XPENG är ett ledande teknikföretag som gör allt från intelligenta elbilar till elektriska flygplan för vertikal start och landning (eVTOL) och robotar. Ambitionen är att leverera smarta mobilitetslösningar, som sätter människan främst. XPENG öppnar imorgon, fredagen den 11 februari 2022, en XPENG Experience Store i Westfield Mall of Scandinavia i Stockholm. Där kan kunderna nu se exempel på modeller som lanserats globalt och inom kort även uppleva de modeller som lanseras i Sverige.

– Jag är stolt över att Bilia fått förtroendet att bedriva försäljnings- och serviceverksamhet för XPENG i Sverige. Vi ser att XPENG har högteknologiskt intressanta produkter tillsammans med en drivkraft att ligga i framkant och en ambition att bygga en premiumposition i Sverige. Det passar utmärkt med Bilias fokus på god service och nöjda kunder. Jag ser med glädje fram emot vårt framtida samarbete, säger Per Avander, Bilias VD och koncernchef.

– Det är väldigt roligt att kunna offentliggöra samarbetet med Bilia. Vi har under hela vår etablering i Sverige varit angelägna om att hitta rätt partner för oss. Bilia är kända i hela Europa för sina goda kundrelationer och sin höga standard på service. Att våra bilar kommer att finnas tillgängliga genom Bilia stärker också vårt varumärke och visar på våra modellers höga attraktivitet, kvalitet och innovativa höjd. Vi ser det här som början på ett långt och framgångsrikt samarbete, säger Elvis Cheng, Norden-vd XPENG.