Bild: Pexels

BMW-förare värsta fartsyndarna

Känner du att det blåser kallt när du går längs vägen och en bil susar förbi? Chansen är stor att det var en BMW. En ny rapport från bilförmedlaren Kvdbil avslöjar att BMW-förare har svårt att hålla hastighetsbegränsningarna. Någon borde kanske ge dem en ny gaspedal som “chillar lite”.

Enligt undersökningen, som utfördes i samarbete med Kantar Sifo, är BMW-förare de som är mest benägna att sätta personliga hastighetsrekord med 16% som medgav att de har tagit emot minst en hastighetsböter. De är nästan som barn i en godisbutik, om butiken sålde kilometer i timmen.

Det kanske inte kommer som en överraskning att andra lyxmärken som Audi och Peugeot också var högt uppe på listan. Är det kanske något med de där blanka logotyperna som lockar till fart? Mercedes-förare däremot, verkar vara något mer diskreta, trots att de hamnade på topp tio. Men inte för att vara “snälla förare” – de var faktiskt de som fick böta fler än en gång!

Daniel Odsberg från Kvdbil reflekterade över resultaten: “Det är som att fråga sig vad som kom först, hönan eller ägget. Är det de snazzy bilarna som inbjuder till snabb körning, eller väljer snabba förare just dessa bilar?”

Samtidigt kan vi alla andas ut och känna oss säkra på vägarna när vi ser märken som Skoda, Ford och Opel. Skoda-förare, med endast 3% som fick hastighetsböter, är kanske de riktiga MVP:na här. Eller kanske de bara är bäst på att undvika polisen?

Så nästa gång du ser en BMW i backspegeln som närmar sig i raketfart, kom ihåg: det är inte du, det är dem. Och kanske ge dem lite utrymme. De kanske bara är ivriga att komma fram till nästa fartkamera.