Bild: Circle K

Circle K lanserar kortfilmsserie för att öka kunskapen om elbilar

Runt 2030 tror svenska folket att majoriteten av bilarna på våra vägar kommer vara rena elbilar. Trots detta finns det redan i dag ett stort intresse, många frågor och även en del fördomar om elbilar och laddning – inte minst bland dem som inte kör elbil. Nu lanserar Circle K en serie kortfilmer med Måns Möller i huvudrollen för att svara på de vanligaste funderingarna om laddning och livet med elbil.

Circle K har de senaste åren byggt ut ett stort nätverk av ultrasnabba laddare för såväl tung som lätt trafik i hela landet. Expansionstakten är fortsatt hög men trots allt bättre förutsättningar för att ladda bilen snabbt längs vägen finns det ett stort behov av kunskapsdelning till nyblivna och framtida elbilister. Det är där Circle K:s nya laddskola kommer in i bilden.

– Vi märker att det finns ett uppenbart informationsbehov om vad det innebär att leva med elbil. Grundtanken bakom de här filmerna är att plocka upp de ämnen som vi ofta får frågor om och förmedla vår kunskap på ett enkelt och roligt sätt, säger Anna Boduljak, Senior Manager Marketing på Circle K.

”Mer elektrisk” är ett samlingsnamn på serien och består av korta filmer som bemöter såväl myter som frågor om livet med elbil. Valet föll snabbt på Måns Möller som frontfigur i filmerna tack vare hans humoristiska och raka sätt att ta reda på fakta. Måns saknade dessutom tidigare erfarenhet från elbilar och får i serien lära sig allt med hjälp av Circle K:s experter.

– Måns har den där fantastiska förmågan att balansera mellan humor och allvar och framför allt bjuder han alltid på sig själv. Vi är väldigt nöjda med resultatet och hoppas att filmerna ska ge såväl skratt som kunskap som faktiskt fastnar hos tittarna, fortsätter Anna Boduljak.

Totalt släpps i dag sex filmer med olika teman såsom frågor om laddning, räckvidd, betalning och funktion.