Bild: K.W. Bruun Automotive

Citroën ë-C3 redo för beställningar inför sommarlansering

Citroën har nu offentliggjort priserna och öppnat upp för beställningar av sin nya elbil, Citroën ë-C3, med leverans planerad från slutet av sommaren. Den nya elbilen, som är en del av den fjärde generationens C3-serie, markerar ett stort steg i Citroëns historia, då den för första gången erbjuds helt i elektriskt format och produceras i Europa.

ë-C3:en, som presenterades under hösten, har skapat stort intresse, enligt Citroën Sveriges produktchef Casper Tönning. Med ett startpris på 299 990 kronor och två olika utrustningsnivåer, riktar Citroën in sig på att erbjuda ett prisvärt alternativ inom den elektriska småbilskategorin. Den billigare versionen, YOU, erbjuder grundläggande funktioner, medan den dyrare versionen MAX, prissatt till 344 990 kronor, inkluderar flera premiumfunktioner som 11-kW ombordladdare, uppvärmning av framsäten, framruta och ratt, trådlös uppkoppling med smartphone, trådlös mobilladdare, backkamera och en 10,25-tums central pekskärm.

Förutom den tekniska aspekten och prisvärdheten, betonar Citroën även vikten av användarvänlighet och komfort. Med introduktionen av ë-C3 siktar företaget på att bredda sitt utbud och locka till sig en ny segment av kunder som är intresserade av elektriska alternativ, utan att kompromissa med kvalitet och funktionalitet som varit signifikativ för Citroën genom åren.

Demobilar av Citroën ë-C3 planeras att finnas tillgängliga hos återförsäljare från och med juli, med första kundleveranser mot slutet av sommaren. Detta ger potentiella kunder en unik möjlighet att uppleva och testa bilen innan köp.

Citroën ë-C3 är en intressant utveckling inom elbilsmarknaden, speciellt med tanke på dess prisnivå och den inriktning mot en bredare kundkrets. Dess förmåga att kombinera traditionellt småbilsarv med modern elektrisk drivteknik kan bli en avgörande faktor för dess framgång på marknaden.