DAF LF Electric har slutfört EV Rally 2023 och kört nästan 2 000 kilometer med eldrift. Bild: DAF

DAF LF Electric Fullbordar EV Rally 2023

DAF Trucks, i samarbete med den brittiska teknikorganisationen Cenex, har slutfört den fem dagar långa utmaningen EV Rally 2023. Deras fordon, DAF LF Electric, påvisade sin pålitlighet över det nästan 2000 kilometer långa rallyt, som sträckte sig runt Storbritannien och Irland.

EV Rally startade i Cardiff, Wales huvudstad, med stopp i London, Edinburgh och Belfast innan det nådde mållinjen i Dublin, Irlands huvudstad. Denna prestationsrikedom demonstrerar DAF LF Electrics förmåga att hantera en mängd olika terränger och avstånd, vilket bekräftar dess effektivitet och tillförlitlighet i daglig användning.

Det övergripande syftet med evenemanget var att visa vad fullständigt eldrivna fordon och rena energiprojekt kan åstadkomma. Rallyorganisationen framhöll också vikten av en bredtillgänglig laddinfrastruktur, som kan användas av större elfordon som DAF LF, XD och XF Electric.

Adam Bennett, EV & Sustainability Manager på DAF Trucks UK, kommenterade framgången med DAF-Cenex-teamets prestanda, “DAF är redo för nollutsläppstransporter. Men det finns ett klart och stort behov av en dedikerad infrastruktur för större fordon i hela Europa. Mindre anpassningar av befintliga billaddningsstationer skulle vara ett bra första steg för att förbättra tillgängligheten för lastbilar, men endast en specifik infrastruktur för lastbilar kommer att ha den önskade effekten på användandet av elfordon av operatörer.”

DAF LF Electric-lastbilen, med en elmotor på 260 kW och ett kobolt- och magnesiumfritt litiumjärnfosfatbatteri, erbjuder en räckvidd på upp till 280 kilometer, vilket överstiger de dagliga rutterna som vanligtvis körs i innerstäder.

DAF Trucks N.V. är en dotterbolag till PACCAR Inc, ett globalt teknikföretag som designar och tillverkar lätta, medeltunga och tunga lastbilar. DAF tillhandahåller ett komplett sortiment av dragfordon och nyttofordon, och är även en ledande leverantör av tjänster, bland annat reparations- och underhållsavtal för MultiSupport, finansiella tjänster från PACCAR Financial och en förstklassig tjänst för leverans av reservdelar från PACCAR Parts.