eCarExpo Friends Arena 2020. Fotograf: Peter Gunnars, eCarExpo

eCarExpo gör elbilsmässa i Danmark

eCarExpo premiäröppnar som hybridmässa i höst i Danmark. Den 29-31 oktober arrangeras Nordens ledande elbilsmässa i Øksnehallen i Köpenhamn då de senaste nyheterna kring laddbara elbilar och laddprodukter ska visas och provköras. eCarExpo kan samtidigt följas i öppna webbsändningar på den digitala mässplattformen ifairs.

– Danmark har ett växande intresse för elbilar och eCarExpo kan nu fylla det stora behovet av information och provkörningar av laddbara bilar med både en fysisk och digital hybridmässa, säger Gunnar Dackevall, VD för eCarExpo.Mässan öppnas av Trafikminister Benny Engelbrecht och arrangeras i samarbete med FDM (Federation of Danish Motorists, som är motsvarigheten till svenska Motormännens riksförbund) och Region Hovedstaden (Köpenhamn).– eCarExpo har varit en succé som mötesplats för konsumenter och elbilsindistrin och Göteborg och Stockholm och Göteborg. Nu är det Danmarks tur, och vi är stolta över att göra detta med FDM som huvudsponsor och Region Hovedstaden som partner, säger Camilla Messer Thomsen, projektledare för eCarExpo Danmark.

Med samma koncept arrangeras nu eCarExpo i Øksnehallen, där marknadens nyheter inom el- och laddbara bilar samt laddprodukter presenteras och ett stort antal laddbara bilar kan provköras. Seminarier och debatter arrangeras under fredagens branschdag.

Elbilsmässan kommer därefter åter till Göteborg 3-5 december och till Stockholm 4-6 februari 2022. Senast eCarExpo arrangerades i Stockholm februari 2020 på Friends Arena, strax innan Coronapandemin bröt ut, besöktes mässan av 14 500 elbilsintresserade personer och bevakades av 105 journalister.