Bild: eLife Nordic AB

El-drivna lastbilar i fokus på eComExpo

Alla tre stora lastbilstillverkare, Volvo, Scania och Mercedes-Benz, kommer att presentera sina eldrivna modeller på eComExpo i Bella Center i oktober. Dessutom kommer det att finnas möjlighet att provköra eldrivna lastbilar från flera tillverkare.

Omställningen till eldrivna lastbilar har just börjat ta fart, och alla stora märken har börjat leverera eldrivna modeller. Enligt Mercedes-Benz är Danmark ett av de ledande marknaderna i Europa för eldrivna lastbilar. Volvo förutspår att 30-40 % av lastbilarna i dansk trafik kommer att kunna ersättas med eldrivna lastbilar.

Men hittills har det handlat om små volymer, och de flesta har aldrig sett en eldriven lastbil på nära håll, än mindre provkört en.

Nu är det klart att de tre största varumärkena på den danska marknaden kommer till mässan eComExpo i Köpenhamn i oktober med sina eldrivna modeller.

– Det är ett bevis på att eComExpo verkligen kommer att bli platsen där hela transportbranschen möts för att hantera omställningen, säger Camilla Messer Thomsen från arrangören eLife.

eComExpo äger rum i Bella Center i Köpenhamn den 26-27 oktober.