Bild: Ford

Ford lanserar MS-RT-modeller i Sverige

Ford Pro presenterar stolt tillägget av två nya motorsportinspirerade modeller till sitt svenska utbud, Transit Custom MS-RT och Ford Ranger MS-RT. Dessa modeller representerar en fusion av robust funktionalitet och framträdande design, utvecklade i samarbete med Fords globala MS-RT-team och deras rallypartner M-Sport.

Transit Custom MS-RT och Ranger MS-RT är båda utformade för att sticka ut från mängden, inte bara genom sin estetik utan även genom förbättrad kördynamik och robust lastkapacitet. De här modellerna är utvecklade för de som söker ett transportfordon som inte kompromissar med prestanda eller stil.

Transit Custom MS-RT är tillgänglig både som fyrhjulsdriven och som en helelektrisk version, E-Transit Custom MS-RT, som med sina 286 hk blir den kraftfullaste i Transit Custom-serien hittills. För de som föredrar traditionella drivlinor finns även en dieselversion utrustad med Fords EcoBlue-motor på 170 hk och en 8-växlad automatväxellåda. Dessutom erbjuds en framhjulsdriven laddhybrid med 227 hk, vilket ger en flexibel körupplevelse och möjlighet till helt elektrisk drift.

Ranger MS-RT levereras med en 3-liters V6-dieselmotor som ger 240 hk och 600 Nm i vridmoment, kombinerat med en unik fjädring och hjuluppsättning för optimal körupplevelse. Modellen inkluderar också det nya permanenta fyrhjulsdriftssystemet e4WD, vilket gör den till den ultimata pickupen för både arbete och fritid.

Både Transit Custom MS-RT och Ranger MS-RT är fullt integrerade med Ford Pros plattform för programvara och uppkopplade tjänster, inklusive FordPass-appen, vilket ytterligare förbättrar produktiviteten för små och medelstora företag.

Dessa fordon är inte bara praktiska arbetsfordon, utan även designade för att erbjuda en visuell och körupplevelsemässig närvaro som är unik på marknaden. Med funktioner som exklusiva aluminiumfälgar, specialdesignade stötfångare och interiörer med hög kvalitet och sportig design, är dessa fordon en spektakulär syn på vägarna.

MS-RT-versionerna av Transit Custom och Ranger är ytterligare exempel på Fords åtagande att erbjuda högpresterande, attraktiva och tekniskt avancerade alternativ för den moderna yrkesföraren. Med dessa lanseringar fortsätter Ford att sätta en hög standard inom segmentet för kommersiella fordon och förstärka sin position som en ledande aktör inom fordonsindustrin i Europa.