Ford Mustang Mach-E har lagt till en perfekt 5-stjärnig dubbel Euro NCAP och Green NCAP-utmärkelse till sin växande lista av utmärkelser och erkännanden.

Ford Mustang Mach-E tilldelas fem stjärnor i Euro NCAP

Ford Mustang Mach-E har lagt till en perfekt 5-stjärnig dubbel Euro NCAP och Green NCAP-utmärkelse till sin växande lista av utmärkelser och erkännanden.

Fords nya, helelektriska SUV har fått det maximala 5-stjärniga betyget i bedömningar av både den oberoende fordonssäkerhetsmyndigheten och det oberoende initiativet som främjar utvecklingen av bilar som är rena, energieffektiva och med minimal miljöpåverkan.

Mustang Mach-E:s prestanda i de strikta krocktesterna gav en poäng på 92 procent för vuxna och 86 procent för skydd av barn.

Avancerad standardteknik för förarassistans inklusive intelligent adaptiv farthållare med Stop & Go och körfältscentrering, Pre-Collision Assist med autobroms och aktiv filövervakning samt dödavinkeln-övervakning bidrog också till den maximala säkerhetsklassificeringen. SUV:en fick full poäng för stödteknik vid filkörning.

Med sin helelektriska drivlina fri från avgasutsläpp, och som erbjuder upp till 610 km helelektrisk räckvidd enligt WLTP, noterades Mustang Mach-E även för full poäng för ren luft och växthusgastester i bedömningar av Green NCAP.

Den 94-procentiga poängen för energieffektivitet inkluderade full pott för drift i kallt och varmt klimat under laboratorietester.”Mustang Mach-E utvecklades från grunden som en helt elektrisk bil, så vi kunde arbeta med vår vanliga kompromisslösa inställning till säkerhet i varje hörn av den helt nya designen”, säger Stuart Southgate, chef för säkerhetsteknik vid Ford of Europe. “Resultatet är att kunderna kan vara säkra på att de kör en bil som kan ta hand om dem lika mycket som det tar hand om miljön.”

De nya utmärkelserna från Euro NCAP och Green NCAP adderas till en lista med mer än 20 utmärkelser för bilen från hela världen, från ett iF DESIGN AWARD för integrationen av B&O Sound System-högtalarna, till att ge Ford ett Connected Car Manufacturer-pris på Automobile Awards av MOTUL för bilens nästa generations SYNC-teknik.

Mustang Mach-E är en av sex Ford-modeller som erbjuder elektrifierade drivlinor med det maximala 5-stjärniga säkerhetsbetyg från Euro NCAP, inklusive Ford Puma, Kuga – inklusive Kuga Plug-In Hybrid och Kuga Hybrid, Explorer Plug In Hybrid samt mildhybridversionerna av Focus och Fiesta.