Audi Q6 e-tron Prototype. Bild: Audi

Första provkörningen av Audi Q6 e-tron

Audi är redo för en elektrisk revolution med sin nya Q6 e-tron. Med den största modelloffensiven i företagets historia på gång har utvalda medier fått möjlighet att provköra prototypen, som introducerar en helt ny ljusteknik och baseras på den nyskapade PPE-plattformen.

Nedräkningen till en ny era för Audi har börjat. Audi Q6 e-tron, som bygger på den helt nya Premium Platform Electric (PPE), har nått de avgörande slutfaserna i sin utvecklingsprocess. Denna teknikplattform, som är ett resultat av samarbetet mellan Audi och Porsche, är exklusivt utformad för elbilar. Med skalbarhet i åtanke kan plattformen anpassas till många modelltyper, från SUV- och CUV-modeller till sportbackar och avant-modeller.

Audi har inte bara investerat i teknisk utveckling. De har också bjudit in utvalda mediarepresentanter för att ge dem en chans att provköra Audi Q6 e-tron-prototypen och dela med sig av sina intryck. Fokus under dessa provkörningar låg på att uppleva Audi’s DNA i denna nya modell, men även att förundras över den innovativa kommunicerande ljustekniken som kommer att premiärvisas i Audi Q6 e-tron.

En viktig detalj att notera är att Audi Q6 e-tron, som ska avtäckas innan detta år avslutas, inte bara kommer att sätta nya standarder för prestanda, räckvidd och laddning. Det blir även den första helt eldrivna modellen som tillverkas vid Audi’s huvudkontor i Ingolstadt, med en särskild batterimontageanläggning på plats.

Denna stora satsning från Audi bekräftar företagets engagemang i den globala övergången till elektrisk mobilitet, vilket markerar en spännande framtid för bilentusiaster och miljömedvetna konsumenter över hela världen.

Med Q6 e-tron bryter Audi ny mark, och världen väntar ivrigt på att uppleva denna banbrytande elektriska modell i sin helhet.