Bild: DHL

Helelektriska flygplanet Alice gör sin första flygning

Det skapades flyghistoria när det helelektriska flygplanet lyfte för första gången. Det första av de tolv e-transportflygplan som ska elektrifiera DHL Express globala flygnätverk.

Det första helt elektriska flygplanet “Alice” från Eviation Aircraft har med framgång genomfört sin första flygning vid Moses Lake, Washington i USA. Alice lyfte igår klockan 16:10 lokal tid från Grant County International Airport (MWH), och flög i totalt åtta minuter och nådde en höjd av 1066 meter.

– Våra gratulationer till Eviation för den framgångsrika första flygningen med Alice, säger John Pearson, global vd för DHL Express. Att genomföra denna första flygning bekräftar vår övertygelse om att eran av hållbart flyg är här. Med vår beställning på 12 Alice e-tranportflygplan investerar vi mot vårt övergripande logistikmål med nollutsläpp. Alices utbud och kapacitet gör det till en unik hållbar lösning för vårt globala flygnätverk, som stödjer vår strävan att göra ett väsentligt bidrag för att minska vårt koldioxidavtryck och i slutändan uppnå nettonollutsläpp till 2050.