Bild: Hyundai

Hyundai IONIQ 5 N vinner 2024 World Performance Car Award

Hyundai Motor Company firar en betydande framgång med deras helt elektriska prestandabil, IONIQ 5 N, som har utnämnts till 2024 World Performance Car. Denna utmärkelse är den fjärde stora segern för IONIQ 5-serien vid World Car Awards under de senaste tre åren, vilket befäster modellens ställning som en frontlöpare på den globala marknaden för elektriska fordon (EV).

Jaehoon Chang, President och CEO för Hyundai Motor Company, uttryckte sin glädje över priset och underströk det som ett bevis på företagets engagemang för att tänja på gränserna för elektrisk prestanda och innovation. Hyundais framgångar med totalt sju World Car Awards-titlar under de senaste tre åren är ett tydligt bevis på deras dominans i EV-industrin.

Utnämningen tillkännagavs under 2024 års New York International Auto Show (NYIAS), där Hyundai Motors framträdande närvaro och flera nomineringar bekräftar dess växande status på den globala scenen. Företagets framgångar bygger på tidigare triumfer, där både IONIQ 5 och IONIQ 6 vann tre titlar i rad 2022 och 2023, inklusive World Car, World Electric Vehicle och World Car Design.

José Muñoz, President och Global COO för Hyundai Motor Company, tillägnade priset till företagets passionerade kunder och lovade att fortsätta leverera fordon som inspirerar och väcker spänning. Han betonade Hyundais ledarskap i den nya eran av elektriska högpresterande fordon och deras åtagande att kontinuerligt utmana gränserna för smart mobilitet.

IONIQ 5 N introducerades i juli 2023 som Hyundais första EV från deras N-serie och representerar ett nytt segment inom förarfokuserade högpresterande EV:s. Bilen kombinerar IONIQ 5:s Electric-Global Modular Platform (E-GMP) med N-seriens motorsportutvecklade teknologier och har fått stor uppskattning i media som en ”banbrytande” och ”game-changer” inom segmentet för elektrifierade prestandabilar. Bland dess meriter finns Top Gears 2023 Car of the Year Award och det snabbaste varvet för en elektrisk SUV på Nürburgring Nordschleife.

Till Wartenberg, vicepresident och chef för N Brand & Motorsport vid Hyundai Motor Company, beskrev IONIQ 5 N som ett avgörande ögonblick för Hyundai N och deras elektrifieringsstrategi. Han betonade den banbrytande roll som IONIQ 5 N spelar i branschen, omdefinierar begreppet prestandabil och formar framtiden för elektrisk körning.

Med denna framgång fortsätter Hyundai Motor Company att bekräfta sitt åtagande till innovation, kvalitet och ledarskap inom elektriska prestandabilar, vilket markerar en ny era inom bilindustrin. IONIQ 5 N står som en symbol för Hyundais förmåga att kombinera högprestanda med elektrifiering, och skapar en ny väg framåt för EV-marknaden.