ICA MAXI Stormarknad i Nyköping först ut med storskalig elbilsladdning

ICA MAXI Stormarknad i Nyköping har valt ChargeNodes laddsystem för att möta det snabbt växande behovet av elbilsladdning.

– Allt fler kunder kommer med elbil och att kunna erbjuda laddning medan man handlar är därför en viktig del av besöksupplevelsen hos oss. Likaså känner vi stort ansvar för att bidra i omställningen till ett fossilfritt samhälle, säger Mårten Tenne, ägare av ICA MAXI Stormarknad i Nyköping.

ICA MAXI Stormarknad i Nyköping kan nu erbjuda 30 laddplatser men systemet är förberett för att kunna skalas upp till hundratals laddplatser.

– Att valet föll på ChargeNode var enkelt. Vi har en hög omsättning av besökare varje dag och ChargeNodes smarta laddteknik gör att vi kan erbjuda fler laddplatser än om vi valt traditionella laddstolpar, avslutar Mårten Tenne.

ChargeNodes patentsökta laddteknik innebär att många elbilar delar på en centraliserad laddenhet där endast ladduttag placeras vid varje p-plats. Med smart mjukvara fördelas laddning ut så att alla bilar får den laddning som de behöver.

ICA MAXI Stormarknad i Nyköping har valt en balklösning från ChargeNode som innebär att uttag placeras i ett räcke längs med p-platserna. Installationen kräver inget markarbete då kablage göms inuti räcke vilket sänker investeringskostnad och underlättar framtida underhåll.

ChargeNode levererar en helhetslösning där installation, drift, support och molnbaserad betallösning ingår.

– ICA MAXI Stormarknad i Nyköping är ett väldigt bra exempel på varför centraliserad laddteknik med smart delning är framtiden för stora parkeringar. Genom att vi optimerar och fördelar tillgänglig laddeffekt på antal inkopplade bilar, avresetider, bilarnas laddkapacitet och önskad laddning så får alla kunder den laddning som de önskar utan att fastighetsägaren behöver överinvestera i laddstolpar eller öka effektuttaget på sin fastighet, förklarar Kristian Sandahl, VD och grundare av ChargeNode.

ICA MAXI Stormarknad i Nyköping är först ut av Sveriges ICA-handlare att erbjuda ChargeNodes innovativa laddteknik. Inom kort kommer ChargeNode även driftsätta ICA MAXI Universitetet i Örebro.

– Det känns riktigt roligt att vi har fått det här förtroendet och vi är mycket stolta över att bli uppmärksammade av allt fler ICA-handlare”, avslutar Kristian Sandahl.