Bild: Kia

Kia EV6 uppdateras med förvärmningsfunktioner

Kia EV6 lanserades för ett år sedan och blev snabbt en av de mest efterfrågade elbilarna på marknaden. Tidigare i år vann EV6 den prestigefyllda utmärkelsen Årets Bil 2022.

Inför nästa modellår uppdateras bilen med en ny mjukvarufunktion som efterfrågats av kunderna: förvärmning av högvoltsbatteriet.

Via ett åtagande av Kia Sweden uppdateras även redan levererade bilar av modellår 2022 med de nya funktionerna. Det görs kostnadsfritt för kunden och det enda man behöver göra är att boka in ett besök hos sin närmaste auktoriserade Kia-verkstad.

– Vi är glada över att fabriken lyssnat på våra önskemål och att vi kan presentera den här kostnadsfria uppdateringen för alla befintliga EV6-kunder. Nu kan kunderna ladda snabbare i kallare förhållanden jämfört med tidigare, säger Joakim Jöhncke, produktchef Kia Sweden.

Snabbare laddning i kallt väder

När utetemperaturen är lägre kan det ta längre tid att ladda högvoltsbatteriet vid en DC-laddare. För att öka prestandan vid DC-laddning under kallare temperaturer har Kia tagit fram en mjukvaruuppdatering som gör det möjligt att förvärma högvoltsbatteriet i EV6. För att förvärma batteriet används bilens navigation där man anger en DC-laddstation som destination. På så vis får går laddningen snabbare oavsett väder jämfört med om du inte använder förvärmningen.

Observera att laddhastigheten alltid kan variera beroende på högvoltsbatteriets skick och temperatur, laddarens specifikationer, antal bilar som laddar samtidigt och utomhustemperatur.

Förklimatisering av kupé via app

En ny funktion gör det möjligt att direktstarta kupéns förklimatisering via appen Kia Connect. Funktionen direktstartar kupéns förklimatisering (uppvärmning alt. nedkylning) oavsett om bilen är kopplad till en laddbox eller ej samt oberoende av uppnått laddningsförhållande.

100 % laddbart 2024

Kia i Sverige vill att så många som möjligt ska kunna ställa om till att köra på el. I dag är 85 procent av de bilar Kia säljer laddbara och Kia har det lägsta genomsnittliga CO2-utsläppet (35 gram/km) av de bästsäljande bilmärkena i Sverige (t o m september, Vroom). Kias målsättning är att 100 procent av alla bilar som säljs i Sverige ska vara laddbara år 2024.