Renault Megane Ultime - Limited Edition 2023 Bild: Renault

MEGANE R.S. ULTIME – EN SPECIALVERSION FÖR ATT FIRA ETT FLAGGSKEPP I RENAULT SPORTS HISTORIA | RN Nordic AB (Renault Sverige)

MEGANE R.S. ULTIME – EN SPECIALVERSION FÖR ATT FIRA ETT FLAGGSKEPP I RENAULT SPORTS HISTORIA

Megane R.S. Ultime är byggd kring Megane R.S.Trophy och tar den till nya höjder med en unik design och ett heltäckande utbud av utrustning. Bilen visas upp på Tokyo Bilsalong den 13 januari 2023.

Ultime tar över efter Megane R.S. och Megane R.S. Trophy från och med våren 2023. Megane R.S. Ultime är den sista bilen i Megane R.S. serien som kommer tillverkas med Renault Sport-logotypen. I fortsättningen kommer Alpine representera Renault Groups sportbilsmodeller.

Megane R.S Ultime exklusiva design har Renault Sports visuella kännetecken, inklusive den dubbla diamanten och specifika grafiken inspirerad av Renaults nya logotyp. Specialdesignade dekaler finns på taket och motorhuven, på bakre stötfångare, dörrar och stänkskärmar. De är mattsvarta för att harmonisera med de fyra karossfärgerna: Star Black, Pearl White, Sirius Yellow och Tonic Orange. 1976 är året då Renault Sport grundades och årtalet är diskret inskrivet i de svarta dekalerna.

Megane R.S. Ultimes kaross har en 60 mm bredare front och 45 mm bredare bakskärmar, sidoventiler, R.S. Vision-strålkastare, ett centralt avgassystem, en hajfens-antenn, en spoiler och en bakre diffusor. Limited Edition-versionens detaljer är i svart: logotyperna, dörrhandtagen, fönsterkarmarna, hjulen, skärmkåpor, bakre diffusor och Formel 1-bladet på den främre stötfångaren, som kommer med en blank finish och Ultime-monogram.

Serien med 1976 numrerade bilar kommer att signeras av Laurent Hurgon, föraren och utvecklingsexperten som satte banrekord med Megane R.S.

“Megane R.S. representerar 15 år av mitt arbete på Renault Sport. Sedan Megane II fas 2 har vi ständigt förbättrat dess dynamiska prestanda för att förbli ledande inom framhjulsdrivna sportbilar. Banrekorden på Nürburgring Nordschleife är oförglömliga utmaningar, fulla av passion, adrenalin och känslor. Och nu, Megane R.S. Ultime… jag är särskilt stolt över att få signera versionen som kröner denna underbara saga”, säger Laurent Hurgon

Track Days Spirit

Standardbeslagen interiört inkluderar Recaro sportstolar med titansvart Alcantara-klädsel och ett broderat R.S. monogram. Megane R.S. Ultime handsfree-nyckelkort speglar diamantmönstret på de svarta dekalerna. Dörrtrösklarna är exklusiva och varje modell har sin egen numrerade metallplatta intill växelspaken, längst ner på konsolen.

Fullutrustad

Standardutrustningen i en Megane R.S. Ultime innehåller många av de specifika funktionerna i Megane R.S. och Megane R.S. Trophy: 9,3-tums navigationsskärmen med ett Bose Hi-Fi-system, 10-tums digitalt kluster, R.S. Monitor on board telemetri, adaptiv farthållare och 360° manövreringshjälpmedel.

Högt specad – baserad på Megane R.S. Trophy

Denna Limited Edition-version baserad på Megane R.S. Trophy drivs av en 300 hk, 420 Nm 4-cylindrig turboladdad motor, med en EDC-växellåda och Torsen differential, som driver bilen från 0 till 100 km/h på bara 5,7 sekunder. Den är utrustad med Bridgestone Potenza S007 semi-slicks däck utvecklade för Megane R.S. Trophy R, tillsammans med Fuji Light 19-tumshjul och Brembo dubbelgjutna bromsar med röda bromsok. Framaxeln med oberoende pivot, sänkt Cup-chassi, hydrauliska kompressionsstopp och 4CONTROL – fyrhjulsstyrning bidrar till den ultimata körupplevelsen, på bana eller vanlig väg.

Ämnen

RN Nordic AB (Renault Sverige)

RN Nordic AB är importör för Renault Group’s varumärken Renault, Dacia och Alpine i Sverige. Importören, som ägs till lika delar av Hedin Mobility Company och Salvador Caetano, säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom cirka 20 huvudåterförsäljare uppdelade på 70 försäljningsställen och 160 verkstäder. Renaults ambition är att öka sina marknadsandelar i Sverige samt utöka det elektrifierade produktsortimentet, både för person- och transportbilar. På huvudkontoret i Stockholm arbetar cirka 80 anställda. Mer information på www.renault.se

Om Renault Group

Renault Group är en global koncern som ligger i framkant när det gäller hållbar mobilitet med ambitionen att uppnå koldioxidneutralitet i Europa år 2040. Alliansen med Nissan och Mitsubishi Motors och Renaults unika elbils-expertis gör att koncernen kan erbjuda hållbara och innovativa mobilitetslösningar till sina kunder. Koncernen är etablerad i mer än 130 länder och sålde 2,7 miljoner fordon år 2021. Företaget har 160 000 anställda.

www.renaultgroup.com/en/