Bild: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz har Sveriges mest nöjda bilägare

Mercedes-Benz har utsetts till total vinnare i årets upplaga av AutoIndex, Sveriges största konsumentundersökning bland privata bilägare. Resultaten, som baseras på en omfattande enkät med 200 frågor till tusentals bilägare av 23 olika bilmärken, visar att Mercedes-Benz har de mest nöjda och lojala bilägarna i landet. Undersökningen omfattar bilar registrerade mellan 2020 och 2023 och bedömer resultat i fyra huvudkategorier ner på modellnivå.

Mercedes-Benz dominerar topp tre

En särskilt imponerande prestation är att Mercedes-Benz tog hem de tre översta platserna vad gäller hur nöjda ägarna är med sina bilmodeller. E-Klass rankades som den mest omtyckta bilmodellen bland svenska bilägare, följd av C-Klass på andra plats och GLC på tredje plats. Detta resultat understryker märkets starka position på marknaden och dess förmåga att leverera högkvalitativa fordon som tillfredsställer sina ägare.

Kundlojalitet och försäljning

Mercedes-Benz utmärkte sig inte bara i kategorin “Bil” utan också i kategorin “Lojalitet”, vilket indikerar att ägarna inte bara är nöjda med sina bilar, utan också är benägna att återkomma till märket vid framtida bilköp. I kategorin “Försäljning” överträffar Mercedes-Benz sina konkurrenter inom premiumsegmentet, vilket ytterligare stärker deras position som marknadsledare.

Stolthet och framtidsvision

Shirin Emeera, vd för Mercedes-Benz Sverige, uttryckte stolthet över erkännandet från kunderna. “Vi på Mercedes-Benz Sverige är stolta över att få det här erkännandet från våra kunder,” säger Emeera. “Men vi är självklart inte färdiga på något sätt. Vi kommer att fortsätta utveckla både marknadens mest spännande bilar och en kundupplevelse utöver det vanliga.”

Hon betonade också vikten av företagets verkstäder och agenter runt om i Sverige som bidrar starkt till den positiva kundupplevelsen.

Om AutoIndex

AutoIndex genomförs i samarbete mellan Vi Bilägare och konsult- och researchföretaget Loyalty Group och redovisas i år för 23:e gången. Undersökningen ger en detaljerad insikt i bilägarnas upplevelser och lojalitet, och resultaten från årets undersökning bekräftar Mercedes-Benz som ledare inom kundnöjdhet och lojalitet i Sverige.

Med dessa resultat fortsätter Mercedes-Benz att sätta standarden för premiumbilar i Sverige och visar att deras fokus på kvalitet och kundupplevelse bär frukt.