Bild: MINI

MINI Aceman: Elektrisk crossover i premiumklassen

MINI fortsätter sin omställning mot fullständig elektrifiering med lanseringen av den helt nya MINI Aceman, en elektrisk crossover som lovar att förena kompakt yttre med rymlig interiör och utsläppsfri körglädje. MINI Aceman, som presenteras som det senaste tillskottet till MINIs fordonsserie, kommer enbart i elektriska varianter: Aceman E och Aceman SE.

MINI Aceman representerar en ny era för märket med sitt första inträde i premiumklassens småbilssegment för crossovers. Bilen bibehåller MINIs signaturstil men i ett moderniserat utförande som erbjuder fem bekväma sittplatser trots sina kompakta mått. Modellens design och konstruktion är ett utmärkt exempel på hur utrymmesmaximering och kreativa lösningar kan samverka för att leverera en bil som inte bara är praktisk utan också estetiskt tilltalande och rolig att köra.

Bilen drivs av en helt elektrisk drivlina där Aceman E-versionen har ett batteripaket på 42,5 kWh som ger en räckvidd på upp till 310 km enligt WLTP-standard. Denna modell kan accelerera från 0 till 100 km/h på 7,9 sekunder. För den som söker ännu mer kraft, erbjuder Aceman SE ett större batteri på 54,2 kWh som ger en imponerande räckvidd på upp till 406 km och kan accelerera från 0 till 100 på bara 7,1 sekunder.

Både versionerna av MINI Aceman stöder snabbladdning, vilket innebär att batteriet kan laddas från 10 till 80 procent på under en halvtimme. Detta underlättar längre resor och bidrar till en smidigare och mer bekväm upplevelse för föraren.

Designmässigt kombinerar MINI Aceman robusta konturer med en sportig stil som reflekterar både innovation och tradition. Den uttrycksfulla frontdesignen och de dynamiska proportionerna är typiska för MINI men presenteras här med en ny twist som framhäver bilens ungdomliga och moderna karaktär.

Interiören i Aceman är en blandning av klassiska MINI-drag och ny teknik. Det stora fokuset ligger på en puristisk design kallad “Karismatisk enkelhet”, och en stor, cirkelformad OLED-skärm i mitten som är hjärtat i MINIs nya operativsystem. Detta nya system gör det möjligt för föraren att interagera med bilens funktioner på ett intuitivt sätt, oavsett om det är genom pekskärmen eller röststyrning.

Med dessa egenskaper är MINI Aceman inte bara en bil för nutid utan även en vision för framtiden inom elektrisk urban mobilitet, som fortsätter att förstärka MINIs position som en ledare inom elektrifiering av småbilar.