Bild: Opel

Nästa generation av Opel Grandland: 100 % elektrisk

Opel har officiellt presenterat nästa generation av Grandland, en helt elektrisk SUV som inte bara är en uppvisning i avancerad teknik utan även ett bevis på märkets åtagande mot elektrifiering. Den nya Grandland är utvecklad på Stellantis STLA Medium-plattform och erbjuder en imponerande räckvidd på upp till 700 kilometer per laddning, vilket placerar den i toppskiktet för eldrivna SUV:er.

Designen av nya Grandland är starkt inspirerad av konceptbilen Opel Experimental och har genomgått en omfattande förvandling jämfört med föregångaren. Från den innovativa 3D Vizor-fronten till de avancerade Intelli-Lux Pixel LED HD-strålkastarna, har varje detalj konstruerats för att förmedla en känsla av framtid och innovation. SUV:en är nu längre, högre och bredare vilket ger den ett robustare och mer imponerande väguttryck.

Interiören är ett exempel på smart design kombinerat med hållbarhet, där återanvänt material används flitigt. Det ger inte bara en miljövänlig touch utan också en premiumkänsla. Den rymliga kupén innehåller avancerade tekniska lösningar som en 16-tums touchscreen och omfattande förarassistanssystem som bidrar till en säker och komfortabel körupplevelse. Det nya Intelli-Drive 2.0-systemet, tillsammans med andra integrerade säkerhetsfunktioner, erbjuder en nära-autonom körning.

Opels VD Florian Huettl betonade vid lanseringen att varje ny Opel nu är tillgänglig i en elektrisk variant, vilket markerar ett viktigt steg i företagets strategi att elektrifiera hela sitt utbud. Den nya Grandland är inte bara en bil utan också en del av Opels bredare ambition att leda utvecklingen inom elektriska fordon och att fortsätta stärka sitt erbjudande inom det kritiska C-SUV-segmentet.

Med en bas i Tyskland och tillverkning i Eisenach är den nya Grandland ett bevis på tysk ingenjörskonst och designförmåga. Den erbjuder en av marknadens mest imponerande räckvidder för en elbil och förväntas spela en nyckelroll i Opels framtida modellutbud.