Bild: Volkswagen

Nya Volkswagen Passat eHybrid: Kraft möter effektivitet

Volkswagen utvidgar sitt sortiment med lanseringen av de nya Passat eHybrid-versionerna. Med en imponerande elektrisk räckvidd på upp till 131 km (WLTP), positionerar sig dessa laddhybrider som praktiska elbilar för vardagsanvändning. Samtidigt inleds försäljningen av den kraftigaste turbodieselversionen (TDI) med 193 hk och 4MOTION fyrhjulsdrift som standard, samt en mildhybrid (eTSI) med 150 hk.

Den nya generationen av Passat, som nu kan beställas, omfattar eHybrid-modeller med systemeffekter på 204 hk respektive 272 hk. Dessa moderna laddhybrider kombinerar en elmotor med en avancerad turboladdad bensinmotor, vilket ger en kompromisslös körupplevelse för både korta och långa resor. Deras långa kombinerade räckvidd gör dem idealiska för såväl stadstrafik som landsvägsresor.

Passat har sedan länge varit en av Volkswagens mest framgångsrika modeller, med över 34 miljoner sålda bilar världen över. Den nionde generationen av Passat, som nu lanseras, erbjuds i en rymlig Sportscombi-version. Den höjer ribban för både kvalitet och komfort med nya högklassiga material, nyutvecklade säten och effektiv ljudisolering, samtidigt som den behåller sin ikoniska aerodynamiska design.

Den nionde generationen Passat kännetecknas även av en nästa generations förarmiljö, med stora displayer och en intuitiv menystruktur. Nya adaptiva chassiregleringar DCC Pro (standard eller tillval beroende på version) bidrar till en ytterligare förhöjd åkkomfort och kördynamik.

På den svenska marknaden erbjuds nya Passat som Sportscombi i tre utrustningsversioner: Business, Elegance och R-Line. Varje version är skräddarsydd för att uppfylla olika kunders behov, från frekventa förare till dem som söker högsta klassens utrustning.

Priserna för den nya Passat eHybrid börjar på 529 900 kronor för versionen med 204 hk, medan 272 hk-versionen startar från 551 900 kronor. Dessa prisvärda alternativ reflekterar Volkswagens engagemang för att tillgängliggöra hållbar mobilitet för en bredare publik.

Med denna lansering stärker Volkswagen sin position som en ledande aktör inom laddhybridsegmentet, och erbjuder därmed en mångsidig och miljövänlig bil för en hållbar framtid. Passat eHybrid representerar en perfekt kombination av traditionell ingenjörskonst och innovativ eldriven teknik, vilket gör den till ett attraktivt val för både nuvarande och framtida Passat-ägare.