Bild: Volkswagen

Nya Volkswagen Tiguan

Volkswagen har nyligen presenterat den tredje generationen av sin storsäljande SUV-modell Tiguan, som kommer att nå svenska återförsäljare under det första kvartalet av 2024. I takt med den globala övergången till mer hållbara fordonsalternativ, ger Volkswagen en extra skjuts åt utvecklingen av sina laddhybrider.

Tekniska Framsteg

En av de mest framstående funktionerna i den nya Tiguan är de förbättrade laddhybriderna, som nu har en elektrisk räckvidd på upp till cirka 100 km och snabbladdningskapacitet. Detta möjliggörs genom användning av ett nytt 19,7 kWh-batteri. För vardagsbruk är detta en betydande förbättring, eftersom en studie från det tyska ministeriet för digitalisering och transport har visat att 95% av alla bilresor i Tyskland är kortare än 50 km. I denna aspekt blir Tiguan en elbil för de flesta vardagliga syften.

Mildhybridversionerna (eTSI) av Tiguan introducerar också en 48 V-system som omvandlar rörelseenergi till elektrisk energi. Detta möjliggör frirullning med avstängd motor, vilket minskar bränsleförbrukningen och utsläppen.

Interiör och Komfort

Förutom teknologiska framsteg, erbjuder nya Tiguan också ett steg framåt när det kommer till komfort och interiördesign. Med ergoActive Plus-stolar utrustade med pneumatisk 10-kammars tryckpunktsmassage och ett nytt adaptivt chassiregleringssystem kallat DCC Pro, strävar Volkswagen efter att erbjuda maximal komfort på långa resor.

Plattformsutveckling

Den nya Tiguan bygger på Volkswagens senaste MQB evo-plattform. Den högteknologiska plattformen medger förbättringar inom nästan alla områden, inklusive det nya adaptiva chassit och Park Assist som automatiserar in- och utkörning från parkeringsfickor.

Sammanfattning

Den tredje generationen av Volkswagen Tiguan markerar inte bara en fortsättning av modellens framgång, utan sätter också en ny standard för företagets laddhybridteknik. Med en elektrisk räckvidd på upp till 100 km och nya mildhybridversioner är Tiguan positionerad för att möta dagens krav på hållbar mobilitet.