På mässan eComExpo i Bella Center den 26-27 oktober kan du provköra en Mercedes-Benz eActros. Bild: eComExpo

Provkör elektrisk lastbil på eComExpo

I skuggan av en växande diskussion kring hållbar transport och elektrifiering, erbjuder nu den kommande eComExpo-mässan i Bella Center en sällsynt chans: provkörning av en elektrisk lastbil. Mässan, som äger rum den 26-27 oktober, har som mål att ge fler förare en första hands-upplevelse av elektriska lastbilar, något som hittills har varit sällsynt.

“Många har åsikter om eldrivna lastbilar, men få har faktiskt provat dem. Det vill vi ändra på,” säger Camilla Messer Thomsen, dansk Country Manager för eComExpo.

Den elektriska lastbilssektorn ser en snabb tillväxt i Danmark. Mercedes-Benz rapporterar att Danmark är det europeiska land där flest eldrivna lastbilar säljs. På mässan kommer även Volvo Trucks, Scania och Mercedes-Benz, representerade av Hessel Trucks, att visa upp sina eldrivna tunga lastbilar. Därutöver kommer Mercedes-Benz CPH, Toyota, Ford och Volkswagen Gladsaxe att presentera sina eldrivna skåpbilar.

Förutom fordon kommer även laddningsoperatörer och tillverkare av laddningssystem att vara på plats. Ett omfattande konferensprogram kommer också att hållas under mässdagarna. “Vi skapar en mötesplats för alla som är intresserade av hållbara transporter,” tillägger Thomsen.

Mässans fokus ligger inte enbart på fordon och teknik, utan även på förarna själva. “Det är viktigt att komma ihåg förarna. Det är de som kommer att köra fordonen,” säger Thomsen, och betonar att Hessel Trucks kommer att ställa en Mercedes-Benz eActros till förfogande för provkörning för alla med lämpligt körkort.

Förare som har bytt till eldrivna lastbilar rapporterar om en förbättrad körupplevelse, som inkluderar mindre stress och buller. “Det är en bekvämare körning och det finns inget buller,” konstaterar Thomsen.

eComExpo kommer att äga rum den 26-27 oktober i Bella Center, med öppettider från 09:00 till 17:00. Detta evenemang markerar ett viktigt steg för branschen, och erbjuder en unik möjlighet för förare att närmare bekanta sig med framtidens transportlösningar.