Bild: RN Nordic

Renault Symbioz förnyar familjebilskonceptet

Renault introducerar Symbioz, en ny modell i sitt breda utbud av familjebilar, som förbinder modern teknik med beprövade designelement från märkets historiska modeller som Renault 16 och Espace. Symbioz framställs som en mångsidig bil som kombinerar komfort, funktionalitet och avancerad teknologi för att möta moderna familjers behov och livsstil.

Modellen är designad för att vara rymlig och flexibel trots sina kompakta mått, och är utrustad med det senaste inom Renaults teknologiska innovationer från C-segmentet. Interiören i Symbioz återspeglar Renaults filosofi om ‘voitures à vivre’ (bilar att leva i), vilket understryker en interiör designad för både komfort och funktionalitet. Denna designfilosofi har varit kärnan i Renaults framgångsrika familjebilar genom decennier, från den justerbara interiören i Renault 16 till de flexibla lösningarna i Espace och Scénic.

Symbioz markerar ett nytt steg i denna evolution genom att erbjuda en anpassningsbar och teknologiskt avancerad interiör som speglar den moderna bilköparens krav. Bilen är inte bara en fortsättning på traditionen utan också en framåtblickande modell som kombinerar egenskaperna hos en SUV med miljövänlig teknik, vilket illustreras genom dess E-Tech hybrid drivlina med låg bränsleförbrukning och minskade utsläpp.

Utöver interiörens flexibilitet och teknologi erbjuder Symbioz en rad moderna funktioner som OpenR Link-multimediasystemet med Google röststyrning och Solarbay, ett unikt panoramatak som bidrar till en ljus och öppen kabinmiljö. Modellen kommer också med avancerade körhjälpmedel som höjer både säkerheten och körupplevelsen.

Symbioz positionerar sig mellan Renaults befintliga modeller Captur och Austral, och erbjuder en balanserad blandning av storlek och funktionalitet som är idealisk för både stads- och familjeliv. Med ett generöst bagageutrymme och flexibelt baksäte erbjuder den praktiska lösningar som är jämförbara med de bästa i sin klass, men med en design och storlek som behåller stadens smidighet.

Denna nya modell bekräftar Renaults engagemang för att tillhandahålla ett diversifierat utbud av fordon som möter olika kunders behov och fortsätter att driva utvecklingen framåt i bilindustrin. Lanseringen av Renault Symbioz i Sverige är planerad till hösten 2024, vilket ger svenska bilköpare mycket att se fram emot.