Nya Renault Espace. Bild: Renault

Säljstart för Renaults Espace

Renault har lanserat sin nya Espace-modell i svensk Renaulthandel, och bilen framstår som en harmonisk kombination av rymlighet, hållbarhet och avancerad teknologi. Modellen har en rekommenderad prisnivå som börjar från 469 900 kronor och kommer i två versioner: Techno och Iconic, den senare med ett rekommenderat pris från 519 900 kronor.

Espace, som håller fast vid sitt långresedesign-DNA, är Renaults rymligaste modell och erbjuds i Sverige som standard med sju sittplatser, även om en 5-sitsig version också finns tillgänglig. Med en total längd på 4,72 meter, utmärker sig kupén genom en ökad längd som ger extra benutrymme för passagerarna i andra raden.

Materialet och utförandet av interiören är av hög kvalitet. Modellen utmärker sig med en 1 kvadratmeter stor taklucka, ett av de största glastaken på marknaden. Dessutom har bilen genomgått en omfattande viktminskning jämfört med sin föregångare, med en minskning på 215 kg och en höjd som är 32 mm lägre.

Under huven hittar man en E-Tech fullhybridmotor med 200 hästkrafter. Motorn är en kombination av en 3-cylindrig 1,2-liters turboladdad bensinmotor och två elmotorer. Denna drivlina erbjuder marknadens bästa förhållande mellan prestanda och förbrukning, med en blandad bränsleförbrukning på 4,6 liter per 100 km enligt WLTP. Emissionen av CO2 är endast omkring 105 gram per kilometer, vilket är 35% lägre än föregångaren och rankar den bland de bästa i sitt segment i termer av utsläpp.

När det kommer till säkerhet och teknik är nya Espace inte heller någon besvikelse. Den är utrustad med 32 avancerade förarassistanssystem (ADAS) inom tre kategorier: säkerhet, körupplevelse och parkeringshjälp. Dess navigeringssystem använder sig av två OpenR-skärmar och en heads-up-display, och inkluderar anslutna tjänster från Renault och Google.

Säljstarten för den nya Espace-modellen markerar ett viktigt steg för Renault i Sverige, med dess fokus på att kombinera lyx, hållbarhet och teknologisk innovation i en och samma modell.