Helt eldrivna Volkswagen ID.7 går nu att beställa på den svenska marknaden. Bild: Volkswagen

Volkswagen lanserar ID.7

Volkswagen tar steget in i framtiden med lanseringen av sin nyaste elbil, ID.7. Från och med idag är det möjligt att beställa bilen på den svenska marknaden, med leverans förväntad vid årsskiftet. Prislappen? Från 664 900 kronor.

Framtiden är elektrisk

ID.7 blir den femte ID.-modellen som erbjuds i Sverige och är utformad för att imponera. Med en räckvidd på upp till 618 kilometer (WLTP), sätter ID.7 en ny standard i den övre mellanklassen av elbilar.

“ID.7 är en efterlängtad modell som vi tror kommer passa den svenska marknaden väldigt bra. Den har alla förutsättningar att bli en ny svensk tjänstebilsfavorit,” säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

Teknologiska framsteg

Fordonet är också fullpackat med modern teknologi. Från Head up-display med förstärkt verklighet (AR) till det avancerade navigationssystemet “Discover Pro Max” – allt finns som standard. Serietillverkningen sker vid Volkswagens fabrik i Emden och har redan påbörjats.

“Modellen sätter den nya standarden för helt eldrivna premiummodeller från Volkswagen,” förklarar Imelda Labbé, medlem i Volkswagens ledningsgrupp.

Funktion och design i harmoni

ID.7 skryter inte bara med teknologiska landvinningar; dess design är lika imponerande. Tack vare god aerodynamik och en ny, effektivare eldrift, är det den kraftfullaste och mest vridmomentstarka elmotorn i en ID.-modell hittills.

“Volkswagen har från start utrustat ID.7 med extra komfort och högklassig teknik,” tillägger Forsberg.

Utrustning utöver det vanliga

För de som söker extra komfort, kommer bilen med finesser som en ny klimatanläggning, Climatronic-säte med massagefunktion, och panoramasoltak med dimbart smart glas.

Stark marknadsposition

Sedan lanseringen av ID.3 hösten 2020 har över 36 000 ID.-bilar nyregistrerats i Sverige, vilket gör Volkswagen till en viktig spelare på den svenska elbilsmarknaden.

Snabb och effektiv laddning

Med en DC-laddningskapacitet på upp till 170 kW, kan ID.7 snabbladdas från 10 till 80 procent på cirka 25 minuter.

Inlägget Volkswagen lanserar ID.7 dök först upp på e-fordon.