Bild: Fordonsbolaget / Wowto

Wowto öppnar 11.000 kvm stor bilhall i Rosersberg

Den 4 maj markerade ett nytt kapitel i svensk bilhandel när Wowto invigde sin nya anläggning i Rosersberg, strax norr om Stockholm. Denna omfattande satsning om 11.000 kvadratmeter representerar en signifikant milstolpe för bolaget, tidigare känt som Fordonsbolaget, som nu under det nya namnet står redo att revolutionera marknaden för begagnade bilar.

Företagets vd Peyman Sabet, som för två år sedan tog över rodret, beskriver öppningen som en länge efterlängtad händelse. “Stockholm har saknat den här typen av anläggning. Vi sätter en ny standard”, uttalade han vid invigningen. Det nya komplexet inte bara innehåller hundratals bilar från prestigemärken som Porsche, Volvo, Ferrari och Audi, utan även en fullt utrustad verkstad och en fordonsvårdshall. Anläggningens läge, endast en kort bilresa från centrala Stockholm och nära Arlanda flygplats, är strategiskt utvalt för att ge optimal tillgänglighet.

I Wowtos anläggning i Rosersberg får kunderna en köpupplevelse utöver det vanliga, något som många andra aktörer inom begagnad bilförsäljning har misslyckats med att erbjuda. Med imponerande lokaler och engagerad personal siktar Wowto på att bli det självklara valet för dem som söker efter kvalitet och service när de ska köpa, sälja eller serva sina bilar.

En unik aspekt av den nya anläggningen är införandet av en “Proovstation”, där bilar kan genomgå en fullständig scanning för att upptäcka eventuella skador, vilket ligger till grund för en objektiv och databaserad värdering. Denna tjänst, en av de första i sitt slag i Sverige, är ett exempel på Wowtos strävan efter transparens och kundnöjdhet. “Vid sidan av bostad är bilköp den största investeringen man gör, då förtjänar man en kundservice som motsvarar det”, förklarar Sabet.

Med planer på att expandera verksamheten och öka omsättningen från 700 miljoner till 1,5 miljarder kronor till 2027, är Wowtos nya anläggning i Rosersberg en tydlig signal om företagets ambitioner. De hoppas att denna anläggning inte bara ska fungera som en plats för transaktioner, utan också som en inspirationskälla för bilentusiaster. Med dess strategiska läge och högkvalitativa faciliteter står Wowto väl rustat för att möta framtiden.