Zaptec utser Kurt Østrem till vd.

Zaptec utser Kurt Østrem till vd

Zaptec, en ledande aktör inom laddboxindustrin för elbilar, har nyligen meddelat att Kurt Østrem, deras tidigare tillförordnade vd och finanschef, nu tar klivet upp som företagets verkställande direktör. Denna utnämning markerar en viktig milstolpe i Zaptecs historia och speglar företagets ambitioner att fortsätta växa och utvecklas på den internationella marknaden för elektriska fordon (EV).

Kurt Østrem har varit en del av Zaptec sedan 2014 och har spelat en central roll i företagets utveckling. Hans tidigare erfarenheter inom företaget inkluderar roller som tillförordnad vd och finanschef, vilket har gett honom en djupgående förståelse för företagets drift och strategiska riktning. Utnämningen av Østrem till vd skedde efter en omfattande rekryteringsprocess som leddes av styrelseordföranden Stig H. Christiansen. Processen sträckte sig över flera månader och involverade ett brett geografiskt sökområde samt många kvalificerade kandidater.

Zaptecs beslut att utse Østrem till vd är ett tecken på förtroende och förväntan. Christiansen uttryckte sin tillfredsställelse med valet och betonade Østrems beprövade erfarenhet, beslutsamhet, vision och ambition som avgörande faktorer för hans utnämning. Østrems engagemang för att driva företaget framåt och hans fokus på intressenternas bästa intresse understryker Zaptecs åtagande att vara en ledande aktör på EV-marknaden.

Sedan starten 2012 har Zaptec upplevt betydande framsteg, inte minst med sitt genombrott 2017 när den första elbilsladdaren producerades. Företaget har sedan dess nått flera betydande milstolpar, bland annat produktionen av en halv miljon laddare och utvecklingen av patenterad laddningsteknik. Østrems övertagande av vd-rollen är en viktig del av företagets fortsatta resa, där han uttrycker entusiasm för att arbeta vidare med det talangfulla teamet och att ta Zaptec till nästa nivå inom den snabbt växande EV-branschen.