Bild: BMW Group Sverige

Elektrisk revolution: upptäck nya MINI-familjen

Den förnyade MINI-Serien tar sig an framtiden med elektriska modeller, avancerade funktioner och hållbara material

Efter att ha etablerat sig som ett dynamiskt och nytänkande varumärke sedan millennieskiftet, tar MINI nu ännu ett viktigt kliv framåt. Vid den pågående IAA Mobility i München, har MINI presenterat två glänsande stjärnor från sin nya helt elektriska familj: nya MINI Cooper och MINI Countryman.

MINI har aldrig vikit från sitt ursprung och tradition, trots kontinuerlig innovation. Företaget siktar nu på att fullständigt transformera till ett elektriskt varumärke till år 2030. Denna resa markeras tydligt med introduktionen av de nya modellerna som bär med sig företagets karakteristiska design kombinerat med en stark fokusering på framtidens teknologi.

Klassisk Charm möter modern teknologi

De nya MINI-modellerna stoltserar med en karakteristisk design som genomsyras av föregångarnas fotspår med korta överhäng, en kort motorhuv samt en lång hjulbas och stora hjul. Interiören, som alltid har varit MINI:s signatur, erbjuder maximal flexibilitet och en ny nivå av teknologisk integration med introduktionen av MINI Operating System 9, optimerad för touch- och röststyrning.

MINI Cooper: Ikonen återföds

Den nya elektriska MINI Cooper kommer i två varianter: Cooper E och Cooper SE. Dessa modeller förhöjer den klassiska MINI-upplevelsen med en helt elektrisk drivlina, garanterande en lokal utsläppsfri mobilitet. Dessa moderna fordon bjuder inte bara på en värld av digitala upplevelser utan även avancerade assistanssystem, allt sammanpackat i ett kompakt och ändå rymligt fordonspaket.

MINI Countryman: Redo för äventyr

MINI Countryman, varumärkets största modell, presenteras nu i en helt elektrisk version. Den nya Countryman-modellen, med en elegant och modern design samt en robust framtoning, är skapad för den äventyrslystna, erbjudande både utrymme och komfort.

Säkerhet och komfort i fokus

De nya modellerna introducerar också avancerade säkerhetssystem, inklusive halvautomatisk körning och förbättrade parkeringsfunktioner, säkerställande en säker och bekväm upplevelse för förare och passagerare.

De första exemplaren av dessa nya modeller beräknas nå svenska marknaden våren 2024, med en tredje modell, MINI Aceman, planerad att ansluta sig till familjen senare samma år.

Med sin nya linje siktar MINI på att fortsätta vara en pionjär, inte bara genom att erbjuda innovativa fordon utan också genom att bidra till en grönare och mer hållbar framtid.