Bild: Elektroskandia

Elektroskandia har inlett samarbete med Zaptec

För att tillgodose den stora efterfrågan på laddboxar på villamarknaden har elgrossisten Elektroskandia inlett ett samarbete med Zaptec. Med laddboxen Zaptec Go, som är speciellt anpassad för villor, ligger företaget i framkant vad gäller såväl funktionalitet som teknik och design.

Nybilsförsäljningen av laddbara bilar ökar hela tiden och en rapport från European Automobile Manufacturers Association (ACEA) visar att det fram till 2030 kommer att behövas 20 miljoner nya elbilsladdare för villor i Europa. Genom samarbetet med Zaptec kommer Elektroskandia nu kunna möta kundernas efterfrågan och möjliggöra för fler villaägare att ladda bilen billigare.

– Vi har märkt en ökad efterfrågan på Zaptec Go samtidigt som produkten passar väl in i vårt sortiment inom e-mobility. Vi och villamarknaden lockas förstås av Zaptecs smarta funktionalitet att styra laddningen efter elpriset, något som är mer relevant än någonsin. Zaptec Go finns redan lagerlagd vid vårt logistikcenter i Örebro samt även i flera av våra butiker, kommenterar Martin Cederström, marknadschef Installation Elektroskandia.

Zaptec grundades i Stavanger i Norge och är idag det ledande laddbolaget på hemmamarknaden och ett av de ledande laddbolagen i Sverige. Genom att kombinera ledande teknik med en stilsäker form erbjuder de säkra, användarvänliga och smidiga laddare för elfordon.

– Vi vill växa på den svenska marknaden och därför är vi mycket nöjda med att ha inlett ett samarbete med Elektroskandia. Elektriker är en viktig kundgrupp för oss och med Sveriges ledande elgrossist som strategisk partner ökar vi tillgängligheten för kunder över hela landet, tillägger Axel Philipson, vd Zaptec Sverige.