Ford Mustang Mach-E Rally. Bild: Ford

Mustang går elektriskt

I nära sex decennier har Mustang varit symbolen för kraft och frihet på vägarna. Nu tar Ford ett steg in i framtidens bilvärld genom att introducera den helelektriska Mustang Mach-E Rally, en bil som kombinerar Mustangs själ med modern elektrisk prestanda.

För första gången i dess ikoniska historia har Mustang skapats med fokus på tuffare terräng. Mustang Mach-E Rally avtäcktes under Goodwood Festival of Speed, som äger rum i närheten av Chichester i Storbritannien. Den händelsen gav åskådarna en unik chans att se denna elektriska SUV krossa det berömda backloppet. Och det var ingen mindre än rallymästaren Ott Tänak, tidigare WRC-vinnare och nuvarande förare för M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1, som höll i ratten.

Darren Palmer, Vice President för Electric Vehicle Programs vid Ford Model e, beskriver den nya modellen som en förlängning av Mustangs traditionella värderingar: “Mustang Mach-E inkorporerar friheten och körglädjen som Mustang alltid har stått för, men nu helt utan utsläpp. Mustang Mach-E Rally tar denna frihet ett steg längre, genom att erbjuda körglädje även på utmanande terräng.”

Det som gör lanseringen ännu mer spännande för bilentusiaster över hela världen är att Mustang Mach-E Rally, som är den första rallyinspirerade 5-sitsiga Mustangen, kommer att göras tillgänglig för marknaderna både i USA och Europa.

Med sin kombination av tradition och innovation bevisar Ford återigen att de leder utvecklingen av bilindustrin, och med Mustang Mach-E Rally sätter de en ny standard för elektrisk körglädje.