Bild: STCC

Nya CUPRA Born avslöjad

STCC och EPWR avslöjade den första levererade CUPRA Born-tävlingsbilen under Grande Finale på Mantorp Park inför den historiska 2024-säsongen när det nationella mästerskapet blir först i världen som 100% elektriskt.

– Vi tar ännu ett viktigt och stort steg framåt mot STCC 2024 när vi kan dra täcket av nya CUPRA Born inför leveransen till teamen under hösten, säger Micke Bern, vd för STCC.

– PWR och CUPRA har varit en viktig och framgångsrik del av mästerskapet sedan de började tävla här 2016. Vi ser fram emot att se dem fortsätta sin starka satsning med oss 2024 och vidare.

PWR – CUPRA Sweden kommer att tävla med tre Born-modeller för Robert Dahlgren, Axel Bengtsson och en ännu ej avslöjad tredje förare.

– Detta är ett stort och viktigt steg framåt, nu är äntligen den första tävlingsbilen här och vi kan växla upp arbetet inför 2024 på allvar. Det är otroligt motiverande för alla involverade som jobbat hårt med projektet och nu ser vi fram emot en intensiv vinter och vår av förberedelser inför STCC 2024, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR – CUPRA Sweden.

– Vi har arbetat nära tillsammans med både PWR och STCC att driva utvecklingen av hållbar motorsport framåt sedan många år tillbaka och det är självklart riktigt kul att se första nya CUPRA Born i tävlingsformat. Vårt samarbete möjliggör oss att fortsatt visa att elektrifiering och prestanda är en perfekt match, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.

Under eventet på Knutstorp för tre veckor sedan avslöjades Brink Motorsports första Tesla Model 3 och fortsatta avslöjanden samt leveranser kommer att fortsätta under hösten.

– Vi rampar upp takten i produktionen efter våra tidigare förseningar och det är självklart en boost för samtliga involverade att se våra första färdiga bilar levereras till STCC inför 2024. Stegen som kommer att följa efter leveranserna är tester tillsamman med teamen och mer information kommer att släppas inom kort, säger Micke Jansson, vd för EPWR.

Läs mer om de nya STCC-bilarna här.