Eldrivna lastbilar i alla storlekar finns till provkörning på eComExpo i Arlandastad den 27 – 28 september. Bild: eLife Nordic AB

Upplev framtidens fordon på eComExpo

Den välrenommerade eComExpo mässan, som nu breddat sitt fokus till att omfatta hållbara transporter, öppnar sina dörrar den 27-28 september i Arlandastad, där besökare ges chansen att provköra en rad eldrivna fordon – från elmopeder till tunga lastbilar.

För att tillmötesgå den snabba teknologiska utvecklingen och främja grönare alternativ, kommer eComExpo i år att erbjuda provkörning av en mängd olika eldrivna fordonsmodeller, som spänner över alla storlekar. De som är intresserade kan testa allt från den senaste eldrivna pickupen på den europeiska marknaden till tunga lastbilar från ledande varumärken som Volvo och Mercedes-Benz.

“Erfarenheten av att köra en elbil är väsentligt annorlunda jämfört med traditionella bilar. Genom dessa provkörningar, vill vi ge alla – från chaufförer till politiker – en chans att uppleva det själva”, säger Anna Fägersten, representant för eComExpo.

Provkörningarna äger rum på Test Track 1, ett inhägnat område en minut från mässplatsen, där transporterna mellan mässan och banan kommer att gå non-stop. Besökare behöver endast ha ett B-körkort för att få möjlighet att testa de olika fordonen, inklusive de tunga lastbilarna.

En av de mer unika fordonen som kommer att finnas tillgängliga för provkörning är en eldriven gaffeltruck från Merlinum, som med sin imponerande lyftkapacitet på 8000 kg är designad för att hantera tungt gods, inklusive hela containrar.

För att säkra din plats på provkörningen, boka i förväg vid respektive utställares monter. Entrén till eComExpo är gratis och biljetter kan laddas ner från deras officiella hemsida.

Med en vision om en mer hållbar framtid och en ökad medvetenhet om miljövänliga alternativ, erbjuder eComExpo en unik möjlighet att själv erfara den framväxande teknologin inom eldriven transport.

För mer information och biljetter, besök: eComExpo biljetter