Bild: BMW

Världens första skottsäkra elbil

BMW stiger fram som en pionjär inom skyddsfordon i lyxsegmentet genom att avslöja sin senaste skapelse – BMW i7 Protection, världens första skyddssedan med ett helt elektriskt drivsystem. Den nya bilen, baserad på den ikoniska 7-serien, erbjuder inte bara förstklassig säkerhet utan även BMW:s signaturkörkomfort och rymlighet.

Sedan lanseringen av 7-serien har BMW prioriterat användarupplevelsen med avancerade utrustningsfunktioner och oslagbar dynamisk prestanda. Den nya BMW i7 Protection har tagit det ett steg längre genom att introducera skyddsklass VR9, vilket garanterar toppmodernt skydd utan att kompromissa med prestanda eller bekvämlighet.

BMW i7 Protection, som drivs av två effektiva elmotorer, lyckas förbruka endast 30,0 kWh/100 km enligt WLTP-cykeln. Å andra sidan erbjuder den nya BMW 7-serie Protection med en förbränningsmotor en bränsleförbrukning på 15,6 l/100 km och CO2-utsläpp på 355 g/km.

En nyckelkomponent i bilens skyddssystem är BMW Protection Core – en banbrytande modellspecifik självbärande karossstruktur av pansarstål. Förstärkt med extra bepansring och pansarglas, har dessa bilar designats för att skydda mot skjutvapen, sprängämnen och till och med eld från ammunition av kaliber 7,62×54 R.

Bilintresserade kan snart beundra dessa mästerverk i verkligheten, eftersom båda modellerna kommer att visas upp på den internationella bilmässan IAA Mobility 2023 i München. Kunder som söker denna exceptionella säkerhet kan förvänta sig leveranser att börja i december 2023.

BMW:s engagemang för hållbarhet framgår tydligt av dess innovationshistorik. Efter presentationen av BMW Concept iX5 Hydrogen Protection VR6 2021, som var det första vätgasdrivna skyddsfordonet, fortsätter företaget att bana väg för miljövänliga lösningar även inom detta exklusiva fordonssegment.